≫ 

Na oružju kojim je počinjen masakr u Jabukovcu pronađeni su samo Davorovi otisci

- Ovo veštačenje pobija tvrdnje osumnjičenog - navodi izvor blizak istrazi

  • 0
žrtva jabukovac Davor Pernić

Foto: Facebook, Privatna arhiva

Na oružju iz kojeg su, kako se sumnja, ubijeni Raja Kazimirović i njegove majka, sestra i sestričina na salašu u Jabukovcu 7. avgusta ove godine, nema bioloških tragova Maje Bađukić (25), ali je izolovan DNK profil Davora Pernića (35) iz Jabukovca, osumnjičenog za ovaj zločin.

Kako mediji prenose, veštačenje oružja, metaka, nišana i prigušivača obavio je Nacionalno-kriminalističko-tehnički centar MUP Srbije i dostavljen je Višem tužilaštvu u Negotinu, koje vodi istragu četvorostrukog ubistva - Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice Kazimirović (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53).

Posle hapšenja osumnjičenog kod njega je nađeno oružje “škorpion” i malokalibarska puška, iz koje su ispaljeni smrtonosni hici u žrtve.

Jabukovac

Printskrin: Youtube

Optužba

 

- Biološki tragovi osumnjičenog Pernića nađeni su i na malokalibarskoj pušci i na delovima "škorpiona". Njegovi tragovi su nađeni i na ostalom oružju koje je oduzeto od njega, kao što su poluautomatska puška, puška sa optičkim nišanom, gasna puška, ali i na mecima, laserskom nišanu, prigušivačima. DNK profil Maje Bađikić, za koju je Pernić tvrdio da je učestvovala sa njim u zločinu, nije nađen ni na jednom oružju, niti na mecima i ostaloj opremi. Nepostojanje njenih bioloških tragova dokazuje da nije bila u kontaktu sa oružjem, niti da je pucala, kako je tvrdio Pernić. Da je ikada bila u kontaktu sa oružjem ostali bi bar njeni parcijalni tragovi. Veštačenje pobija tvrdnje osumnjičenog - navodi izvor blizak istrazi.

Davor P. Jabukovac, masakr, zločin, ubistva, hapšenje Negotin

Foto: MUP RS

Upravo je u prvom iskazu posle hapšenja, 25. avgusta, osumnjičeni Davor Pernić priznao ubistvo i naveo da je na salaš u Velja Vratni, na obodu Jabukovca, došao naoružan "škorpionom" i malokalibarskom puškom. Ispričao je da je prvo pucao u žene, a zatim u domaćina Raju, koji se vraćao na traktoru. Policiji je pokazao i gde je, na imanju svog oca, sakrio i ostale puške, nišane, prigušivače i municiju.

Davor P. Jabukovac, masakr, zločin, ubistva, hapšenje Negotin

Foto: MUP RS

Iskaz

 

Kasnije je na saslušanju kod tužioca naveo i da je sve uradio jer je navodno hteo da pomogne u lečenju Maji Bađikić. Nepunih mesec dana nakon toga promenio je iskaz i naveo da je mu je Maja bila saučesnica, pa čak i da je ona pucala u dve žrtve, kao i da je sve uradio po njenom nagovoru. Bađikićeva, koja je u to vreme bila u Austriji, po pozivu tužilaštva, doputovala je u Negotin. U početku je negirala da je bila u vezi s osumnjičenim Pernićem, ali je kasnije priznala, uz obrazloženje da ju je on progonio, te da je pretio da će ubiti i nju i njene najmilije i dići ih u vazduh.

Posle njenog hapšenja uzet joj je bris i DNK profil upoređen sa biološkim tragovima na oružju iz koga je pucano, ali i na onom nađenom na imanju Davorovog oca. Analize koje su sada dostavljene istražiteljima negiraju izmenjeni iskaz osumnjičenog Pernića o njenom saučesništvu.

Jabukovac

Printskrin: Youtube

Veštačenje

 

I Davor i Maja su trenutno na neuropsihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Na veštačenje, na predlog Višeg tužilaštva, prvo je upućen Pernić, a skoro mesec dana posle njega i Maja Bađukić, kojoj je krajem prošlog meseca produžen pritvor jer je, kako je naveo sud, "bila u vezi s Pernićem i znala je, a nije prijavila da on poseduje oružje". Neuropsihijatri bi trebalo da uskoro iznesu svoje mišljenje da li je osumnjičeni Davor Pernić u momentu zločina za koji se tereti bio u duševno poremećenom stanju ili je bio uračunljiv, ali i da li je sklon izmišljanju i lažnom optuživanju. Takođe, treba da utvrde i psihičko stanje Maje Bađikić.

žrtva jabukovac

Foto: Privatna arhiva

Osim toga, još se čeka rezultat veštačenja mobilne komunikacije između Davora Pernića i Maje Bađukić, a proverava se i njen alibi za sporni 7. avgust, kada su, oko podne, na imanju Kazimirovića ubijeni Raja i njegove majka, sestra i sestričina.

DNK tragovi

 

Na oružju, mecima, prigušivačima i nišanima nađeni su biološki tragovi, za sada neidentifikovanih osoba. Pretpostavlja se da su to DNK tragovi muškaraca koji su Perniću prodali oružje, u čijem posedu su puške bile ranije. Za sada nema indicija da je neko, osim Pernića, pucao u četiri žrtve na salašu Raje Kazimirovića.

Odneo 500 evra

 

Osumnjičeni je, kako se sumnja, s imanja Kazimirovića odneo oko 500 evra. "Blic" je došao do saznanja da je Rajin sin Nenad posle sahrane oca i babe, u zaključanoj sobi u podrzumu kuće, našao desetak hiljada evra.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA