Slaviša pucao u bivšu ženu 15 dana posle razvoda dok je radila za šalterom. Kamere snimile ubistvo

Pretpostavlja se da Slaviša nije želeo da prihvati razvod. Nikada ranije nisu bili poznati po incidentima

  • 1

Ljiljana Ratković (51), ćerka Božidara Vučurevića, nekadašnjeg ratnog načelnika Trebinja, kojeg Hrvatska optužuje za granatiranje Dubrovnika 1991. godine, ubijena je za šalterom u Fondu zdravstvenog osiguranja, gde je radila u Trebinju.

Nesrećnu ženu ubio je njen bivši suprug Slaviša (53), od kojeg se razvela samo 15 dana ranije. Nakon toga, on je sebi pucao u glavu i nalazi se u Kliničkom centru u Podgorici gde se lekari bore za njegov život.

Ljiljana je bila službenica u fondu i kobnog dana trebalo je da dežura do 16 sati na šalteru za overu knjižica. Njen bivši suprug pojavio se kod nje na poslu oko 15.30, pola sata pred kraj smene, i započeo svađu. Ceo zločin snimile su sigurnosne kamere u Fondu.

- Muž se pojavio u jednom trenutku za njenim šalterom, pa otišao. Dvadesetak minuta kasnije vratio se sa ukrasnom kesom u ruci, a Ljiljana je bila sama na radnom mestu. Prišao je šalteru za overavanje knjižica i pucao u nju iz pištolja, a onda i sebi u predelu uha - izjavio je dežurni okružni tužilac Žarko Milić i potvrdio da postoji snimak ubistva.

S obzirom na to da u policiji ranije nije bilo prijava protiv Slaviše za porodično nasilje, motiv ovog ubistva je za sada nepoznat, ali se sumnja da je do tragedije došlo jer Slaviša nije mogao da prihvati razvod.

- On je radio kao automehaničar i bili su u braku skoro 30 godina, sve do prošlog meseca kada su se razveli. Svi koji ih poznaju su u šoku jer njih dvoje nisu nikada bili poznati po nasilju niti bilo čemu lošem. Verovatno Slaviša nije mogao da preboli razvod - kaže izvor iz policije.

Slaviša je sa teškim povredama glave iz bolnice u Trebinju prebačen u Klinički centar u Podgorici.

Njegovo stanje je kritično i lekari se bore za njegov život.

Ljiljana će danas biti sahranjena na porodičnom groblju u selu Konjsko.

Iza nje je ostalo troje odrasle dece i dvoje unučadi.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    5. jul 2019 | 21:06

    Lud čovek. Alo bre, ima žena čoveče. Zašto silom teraš nekoga da živi sa tobom. Aki traži bolje, pusti je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA