Beograđani usred kampa u Puli gledali hapšenje ubice: "Rekao nam je da je Bog"

Ubica ima oko 30 godina, neobično izgleda, čudno se ponašao za vreme hapšenja, kao i danima pre toga

  • 0

Nemački državljanin Patrik Besinger (23) izboden je nožem u utorak uveče u Fažanskoj ulici nedaleko od Pule, a tokom noći je podlegao povrdama u pulskoj bolnici. Nakon krvavog zločina ubica je pobegao s mesta zločina, ali ga je policija uhapsila sat i po nakon zadavanja ubodnih rana Nemcu.

Hapšenje se dogodilo u kampu Puntižela i to ispred gostiju iz Beograda, koji su hrvatskim medijima ispričali kako je to izgledalo.

- Ovde je bilo dvadesetak policajaca i uhapsili su tog čoveka koji je inače boravio u kampu. Mislili smo da je reč o pretresu zbog droge. No, bilo nam je neobično da je bilo toliko policajaca na terenu. Tek kasnije smo shvatili da se radi o hapšenju zbog pokušaja ubistva, a jutros smo pročitali da je taj mladić preminuo - kažu gosti kampa za "Jutarnji list".

Prema njihovim rečima, ubica ima oko 30 godina, neobično izgleda i ima dredove.

GOVORIO DA DOLAZI IZ TREĆE GALAKSIJE, DA JE BOG

- Policiji je tvrdio da ima svoja prava i da ne zna zašto ga hapse. Najpre je rekao da je iz Zagreba, pa da je iz Slavonije, pa da će zvati roditelje u Zadar. Čuli smo i da nije sav svoj. Devojke u kafiću gde je izlazio tvrde da im je govorio da dolazi iz treće galaksije. Očigledno nije bio baš pri sebi. Tvrdio je: "Ja sam Bog, zato je nama dobro. Ne znamo je li bio pod dejstvom droga" - kažu turisti koji su te večeri uočili policiju i kod restorana "Lavanda", gde nemački državljanin sa svojim društvom išao da potraži pomoć.

- Videli smo da se nešto događa jer je tamo bila i Hitna pomoć i policija. Bilo je sedmoro, osmoro ljudi na terasi. Tek kada je policija došla u kamp shvatili smo da se radi o tome. Nismo čuli koji je motiv ubistva - rekli su sagovornici.

Prema saznanjima, osumnjičeni će biti priveden u pritvorsku jedinicu istarske policije danas do ponoći, a tokom dana će ispitivati državni tužilac.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA