Teško povređena devojčica (8) na Durmitoru, šetala sa roditeljima i pala niz strminu

Nezgoda se dogodila van pešačke staze, u blizini mesta gde se spajaju veliko i malo jezero

  • 2

Stanje osmogodišnje devojčice, koja je juče pala niz strminu na Crnom jezeru i ozbiljno povredila glavu, nepromenjeno je.

Devojčica je i dalje na odelenju intenzivne nege, nezvanično saznaje TVCG iz Kliničkog centra.

Devojčica je šetajući sa roditeljima na Durmitoru, pala sa litice, teško je povređena i iz pljevaljske bolnice, gde joj je ukazana prva pomoć, helikopterom je prebačena u podgorički Urgentni centar.

Ona je sa roditeljima bila u šetnji a nezgoda se dogodila van pešačke staze, u blizini mesta gde se spajaju veliko i malo jezero.

Devojčica je bila u nesvesnom stanju kada su je roditelji i čuvari NP "Durmitor" čamcem prevezli na suprotnu obalu gde su ih sačekali pripadnici Opštinske službe zaštite i spašavanja i priripadnici GSS.

Ubrzo je pristigla i hitna pomoć pa je transportovana u prvo u Dom zdravlja na Žabljaku, a potom bez zadržavanja u pljevaljsku bolnicu.

Iz Nacionalnog parka Durmitor i Gorske službe spasa apeluju na posetioce da prilikom obilaska planine ne skreću sa markiranih staza, kao i da moraju imati odgovarajuću opremu.

(Telegraf.rs/Volim Podgoricu)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    8. avgust 2019 | 01:35

    Ići na planinu, pa šetati neobelezenim stazama sa ko zna kojim opasnostima? I voditi svoje dete da trckara po takvom terenu, izlagati ga direktnoj opasnosti? Jesam li dobro pročitala?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA