≫ 

Celog leta u Hrvatskoj se dešavaju bizarna ubistva i nesreće turista - jedan je ubijen zbog frizure

Poslednji u nizu slučajeva je trovanje Italijana na brodu

  • 9

"Pukla" sezona - tako su mnogi mediji opisivali leto u Hrvatskoj. Skupe ležaljke, doručak i piće, prazni hoteli bili su u centru pažnje tamošnjih portala. Ipak, ovo leto u Hrvatskoj obeležila je i crna hronika. Vesti o ubistvima i bizarnim nesrećama su se nizale, a ova zemlja bila je kobna posebno za turiste iz inostranstva.

Krajem jula je za samo nedelju dana na hrvatskom primorju izbodeno troje turista. Mladu Austrijanku je na Krku ubio gliser, a poslednji u nizu slučajeva je trovanje italijanskih turista na brodu.

Portal "Index.hr" ranije je pisao da je sezona napada počela još u februaru kada su trojica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta na splitskoj Rivi. Dvojica su uspela da pobegnu, dok se jedan spasio skokom u more.

Prošlo je nekoliko meseci, a onda se dogodio još jedan napad. Na meti su bili Srbi - sezonski radnici u Supetru na Braču.

Brac, Supetar, Torcida, Hajduk Foto: Wikimedia/Sztudva Gyöngyi, Profimedia/AFP

Nakon ovog napada, usledilo je još nekoliko njih. Svemu tome se mogu pridodati i brojne neverovatne nesreće, nestanci i pronalasci stranih državljana.

Krajem prošlog meseca u Hrvatskoj su izbodeni Francuz, Nemac i Austalijanac.

Napad nožem na 31-godišnjeg državljanina Francuske na splitskoj plaži Bačvice dogodio se u ranim jutarnjim satima. Dok se on kupao sa svojim prijateljem opazio je nepoznatog muškarca kako kopa po njegovim stvarima. U nameri da spreči krađu, izašao je iz mora, a lopov mu je zario nož u prsa. Francuz je završio u bolnici.

Nemački turista Patrik Besindžer (23) ubijen je nožem u Puli. On je u društvu sunarodnika veče provodio u ugostiteljskom objektu u Puntiželi, gde je video nepoznatog muškarca i pohvalio mu frizuru. Ipak, ovaj je kompliment shvatio kao uvredu i verbalno napao grupu nemačkih gostiju. Kad su napustili objekat, shvatili su da ih neznanac prati. Izvadio je nož i izbo Patrika koji je umro 17. jula.

Dva dana nakon toga, u splitskom noćnom klubu na Bačvicama muškarac je nožem izbo četvoro ljudi. Među lakše povređenima je i 23-godišnji državljanin Australije.

U Splitu se pre samo nekoliko dana dogodio još jedan brutalni napad. Dva tamnoputa momka pretučena su u tom gradu. Kako su ispričali svedoci, njih je najpre jurila grupa razjarenih mladića, nazivala ih "majmunima" i gađali ih flašama, a onda ih prebila "na mrtvo ime".

Austrijska državljanka Verena Hajnc (28) poginula je krajem jula na popularnoj plaži u Malinskoj na Krku kada je na nju naleteo gliser. Kobnog popodneva je bila na ronjenju sa ocem. Gliser je na nju naleteo na plaži ispred hotela "Malin", a njim je upravljao hrvatski državljanin koji nije bio pod uticajem alkohola.

Verena Heinz Austrijska državljanka Verena Hajnc (28); Foto: Facebook/Verena Heinz

Jedna Nemica (55) preminula je u bolnici u Rijeci od povreda zadobijenih nakon što je skočila u more da spasi supruga (71), takođe nemačkog državljanina koji je pod uticajem alkohola (1,26 promila) upao u more.

Poslednja dva nesrećna slučaja u Hrvatskoj odnose se na nestanak američkog državljanina i kobno krstarenje italijanskih turista.

Amerikanac Džejkob Endru Ling (18) pronađen je živ i zdrav nakon 10 dana potrage.

On je napustio svoj dom u Filadelfiji 24. juna. U Beč je doputovao sledećeg dana. Bio je u Austriji nekoliko dana, potom putovao u Švajcarsku, Francusku i Italiju. Za to vreme bio je u kontaktu sa prijateljima i porodicom.

Italiju je napustio 19. jula, te je autobusom doputovao u Zagreb. Porodica mu je slala novac na račun za koji se ispostavilo da nije koristio, a od 25. jula njegov telefon nije bio aktivan. Javio se 8. avgusta, ali nije poznato gde bio dok se vodio kao nestao.

Italijanski državljanin preminio je na brodu, a njegovo telo nađeno je kada je brod uplovio u luku na Hvaru.Pet osoba, starih 64,56,44 i deca od 11 i 5 godina su zbog teškog zdravstvenog stanja hospitalizovani.

Nakon što je policija prikupila dokaze i obavila uviđaj na brodu Atlantia, uhapšeni su 23-godipnji i 27-godipnji hrvatski državljani. Oni su, kako je saopšteno, protivno pravilima, 8. avgustam ugradili benzinski agregat s vazdušnim hlađenjem u prostor sa motorom, zbog čijeg rada he došlo do istakanja otrobvnih gasova u potpalublje broda, odnosno putničkih jabina. Tako je došlo do trovanja putnika.

VIDEO: Pijani Englezi napali hrvatsko obezbeđenje, pa dobili ozbiljne batine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA