Skandalozni statusi hrvatske diplomatkinje: Zbog rasističkih stavova hitno pozvana na razgovor

Hrvatski mediji pišu da Mađarić već godinama piše takve statuse na Fejsbuku

  • 10
Eliza Madarevic

Foto: Facebook

Elizabeta Mađarević, prva sekretarka hrvatske ambasade u Berlinu preko društvenih mreža širila je skandalozne rasističke, ksenofobne i homofobne stavove. Između ostalog napisala je kako je "bela Evropa - čista Evropa", a sada je pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova koje se oštro ogradilo od njenih izjava.

Diplomatkinja, koja kako pišu hrvatski mediji, godinama širi skandalozne stavove, u Berlin je na mesto sekretarke stigla tokom mandata Gordana Grlića Radmana, trenurnog ministra spoljnih i evropskih poslova.

- Čista i autentična Evropa. Samo beli Evropljani, kako je bilo pre samo 30 goxdina u celoj Evropi. Ovo bi trebalo da bude dobra reklama za odmor. Neko bi pomislio da to voše nije moguće, ali na sreću jeste - jedan je od šokantnih postova na njenom Fejsbuku.

Osim što je pisala o beloj i čistoj Evropi, Elizabeta Mađarić širila je i anti-LGBT propagandu. U jednom postu u vezi sa LGBT populacijom piđe da je "moguće ozdraviti i osloboditi se tih psiholoških poremećaja". Uz to deli i linkove sa stranica u kojima piše kako je pedofilija povezana sa homoseksualizmom.

croatian flag, Hrvatska zastava

Foto - Ilustracija: Pixabay

Islam joj je takođe bolna tačka. Zbog njega se okomila na nemačku kancelarku Angelu Merkel, te joj zamera "nedostatak vlastite kulture" zbog izjave da islam pripada Nemačkoj.

- Evropo, moraš da naučiš da kažeš ne i izgradiš svoje samopoštovanje i hrišćanski identitet koji je stvorio najrazvijenije delove sveta - napisala je ona, a uverena je da migranti dolaze u Evropu ne samo zbog socijalnih povlastica i evropskih pasoša, nego i zbog političkih razloga islamizacije agende.

Kao prva sekretarka u ambasadi prima platu od oko 3.000 evra.

- Na godišnjem sam van Hrvatske, a prijatelji me zovu i kažu kako sam postala tema dana. Niti sam zvaničnik, niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost. Ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje delim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama. Zar više ne smemo da budemo bića koja misle i imaju slobodu govora. Ako nekome treba objašnjavati kako je Evropa demografski izgledala pre koju deceniju i kroz istoriju, neka okrene demografsku statistiku - napisala je ona nakon što su njeni statusi objavljeni u medijima.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova oštro se ograđuje od stavova koje je Mađarić iznela.

Pogledajte video: Kolinda u crvenoj haljinici došla na obeležavanje godišnjice "Oluje"

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pukli smo k'o zvecka

    17. avgust 2019 | 11:27

    A sta je ovde skandalozno? Te multi-kulti spodobe koje prozivaju ovu zenu rade po necijoj agendi: ne zagovaraju multikulturalizam u Saudi Arabiji, Pakistanu, Izraelu ili Koreji, samo EVROPLJANI TREBA da PREPUSTE SVOJU KUCU HORDAMA BEZ PASOSA, i jos da ih IZDRZAVAJU!? Suicid Evropljana je u toku, jer dozvoljavaju terorisanje od strane terorista, ali i od sopstvene Evropske Komisije.

  • bg

    17. avgust 2019 | 12:23

    A sta je izmislila ?

  • Aca

    17. avgust 2019 | 14:42

    A šta je loše rekla? Ako se zagovara sloboda mišljenja i govora, zašto je nemamo i mi koji ne mislimo isto kao ovi što upropastiše celu Evropu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA