≫ 

Pilot letelice koja je prinudno sletela na auto-put: Avion je počeo da se ponaša čudno, da trokira

Srećan sam što niko nije povređen, rekao je Teodor Goričanec

  • 1
Avion, Zagreb-Rijeka

Foto: Facebook/Vatrogasci Vrbovsko

Pilot Cesne 150 koja je danas prinudno sletela na autoput A6, Teodor Goričanec, ispričao je novinarima nakon uviđaja kako je izgledala drama kod Ravne Gore.

Otkrio je kako je kao instruktor s učenicom poleteo iz Zagreba. Posle 55 minuta leta motor je počeo čudno da se ponaša, "trokirao je", a nedugo nakon toga i skroz otkazao. Iskusni pilot i dugogodišnji instruktor znao je da nema mnogo vremena za razmišljanje.

Najpre je hteo da sleti na obližnju poljanu, ali nije bio siguran kakav je teren u pitanju i da li može to sigurno da uradi. Odluka je pala na autoput.

- Bila je to jako teška odluka s obzirom na to da je saobraćaj na autoputu danas bio jako, jako gust. Pokušavao sam u svakom slučaju mirno i staloženo odleteti taj let, pokušavajući da nađem neke rupe između vozila koja su se kretala i nekako smo ipak uspeli - ispričao je pilot.

On je naveo da zamišljeni prvi prilaz nije uspeo kako je trebalo.

- Morao sam nekako da se spustim između saobraćajnih znakova, pre ovog signalnog semafora. Imao sam plan da idem s druge strane, ali tamo su bile žice dalekovoda, koje bih zakačio - ispričao je Goričanec i dodao da je srećan što je avio uspeo da se spusti tako da niko ne bude povređen.

VIDEO: Srušio se avion iz Drugog svetskog rata na autoput

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    17. avgust 2019 | 19:05

    Je'l ovo najnoviji hrvatski lovac,ili je bombarder?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA