Crna Gora potvrdila: Albanska policija je prisutna u Beranama

Službenici granične policije Albanije prethodnih dana boravili su na teritorijama opštine Andrijevica i Berane

  • 23

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore potvrdilo je informaciju da su meštani crnogorskog sela Đuliće primetili prisustvo albanske policije na teritoriji opštine Andrijevica.

- Granična policija Republike Albanije boravila je na teritoriji Crne Gore na osnovu sporazuma dve države - navodi se u odgovoru koji je poslat Tanjugu iz MUP-a Crne Gore, a nakon informacija koje su se pojavile u medijima o tome da je uočeno prisustvo službenika albanske policije na teritoriji Crne Gore.

Kako se navodi, službenici granične policije Albanije prethodnih dana boravili su na teritorijama opštine Andrijevica i Berane, u pograničnom delu prema Albaniji, a što je u skladu sa sporazumom dve države.

- Napominjemo da postoji uredna evidencija na Graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom delu naše države - navedeno je u odgovoru.

Iz crnogorskog MUP navode da službenici Uprave policije, u skladu i sa drugim međudržavnim sporazumima, imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa graničnom policijom Albanije, koja se ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, redovnim sastanima na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou, kao i u radu zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije.

Pogledajte video: Vozilo opštine Barajevo snimljeno na parkingu plaže u Crnoj gori

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mujo

    19. avgust 2019 | 15:13

    Polako se primiču i useljavaju u svoje

  • Сања

    19. avgust 2019 | 15:12

    Лепо ја кажем да од Срба зло никад Црногорци видети неће ,ал ће зато Албанци да их закују!

  • Drekavac

    19. avgust 2019 | 15:36

    Bas nadjose Berane gdje se vecina izjasnjava kao Srbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA