Suspendovana sekretarka hrvatske ambasade zbog ovih rasističkih statusa na Fejbuku

Ona kaže da jedino "bela Evropa - čista Evropa"

  • 6
Eliza Madarevic Foto: Facebook

Prva sekretarka hrvatske ambasade u Berlinu Elizabeta Mađarević, oko koje je izbio skandal zbog njenih rasističkih i ksenofobnih objava na Fejsbuku, suspendovana je i povučena iz ambasade u Berlinu, javio je "Jutarnji list".

Kako se navodi, inspekcija hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova predložila je da joj se izrekne najteža disciplinska mera, a to je otkaz, zato što je objavljivala rasisticke i ksenofobne sadržaje na Fejsbuku i komentarisala poteze nemačke kancelarke Angele Merkel.

Ranije danas hrvatski mediji su objavili da bi Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova trebalo tokom dana da se izjasni o slučaju diplomate na službi u Berlinu Elizabete Mađarević posle niza rasističkih i ksenofobnih izjava koje je ona objavljivala na svom Fejsbuk profilu. 

Da podsetimo, Elizabeta Mađarević, prva sekretarka hrvatske ambasade u Berlinu preko društvenih mreža širila je skandalozne rasističke, ksenofobne i homofobne stavove. Između ostalog napisala je kako je "bela Evropa - čista Evropa".

Diplomatkinja, koja kako pišu hrvatski mediji, godinama širi skandalozne stavove, u Berlin je na mesto sekretarke stigla tokom mandata Gordana Grlića Radmana, trenurnog ministra spoljnih i evropskih poslova.

Čista i autentična Evropa. Samo beli Evropljani, kako je bilo pre samo 30 godina u celoj Evropi. Ovo bi trebalo da bude dobra reklama za odmor. Neko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jeste - jedan je od šokantnih postova na njenom Fejsbuku.

Osim što je pisala o beloj i čistoj Evropi, Elizabeta Mađarić širila je i anti-LGBT propagandu. U jednom postu u vezi sa LGBT populacijom piđe da je "moguće ozdraviti i osloboditi se tih psiholoških poremećaja". Uz to deli i linkove sa stranica u kojima piše kako je pedofilija povezana sa homoseksualizmom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Аca

    19. avgust 2019 | 16:35

    Sto se izjave tice BRAVO

  • Brana

    19. avgust 2019 | 17:34

    Pravda za Elizabetu!

  • Procena

    19. avgust 2019 | 17:31

    Dali je nesto u redu ili ne to je jedno, ali kad nam unistise jednoumlje, sloboda govora je bilo prvo cemu sam se nadao. Dali se slazem sa necijim misljenjem to je jedno, dali je to misljenje ispravno moze biti, a i nemora, ali zar nebi svatko imao pravi da kaze sta misli. Dali cemo biti bolji ljudi ako sutimo klimamo glavom, a onda uzmemo pusku i obidjemo trzni centar. Covek bi trebao imati pravo na svoje misljenje, a onda da se sukobi o misljenju sa ostalim, pa da na kraju vidimo sta je ispravno, jer sukob misljenja je napravio danasnjeg coveka, a danas pokusavamo dokazati obrnutu teriju Darvina, ako nismo postali od majmuna, mozemo bar postati majmuni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA