≫ 

Fekalije preplavile more na još jednoj plaži u Dubrovniku

Ovo je samo još jedna plaža u Dubrovniku u nizu koja je zagađena

  • 9

Dubrovačko-neretvanska županija je na zvaničnom sajtu obavestila građane kako je došlo do iznenadnog izlivanja fekalija u more na plaži hotela Posejdon u Veloj Luci pa se ne preporučuje kupanje.

Ovo je još jedna plaža u Dubrovniku koja je zagađena, budući da je Upravno odeljenje za komunalne poslove i zaštitu okoline nedavno upozorilo javnost da je na plaži Srebreno došlo do kratkotrajnog prljanja mora fekalnim vodama.

Prošle sedmice je Splitsko-dalmatinska županija javila kako je zagađeno more kod dve plaže u Kaštelima. I tamo je more zagađeno fekalijama, a utvrđeno je prekoračenje graničnih vrednosti propisanih Uredbom o kvalitetu mora za kušanje za mikrobiološki pokazatelj ešerihije koli.

VIDEO: Izlila se kanalizacija a fekalije ušle u sobu gde spava tek rođena beba

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    21. avgust 2019 | 14:28

    Grcka je majka!🇷🇸🇬🇷

  • RE

    21. avgust 2019 | 13:49

    slovenija i italija imaju jadran zato ko hoce na jadran ne mora u hrvatsku ni u crnu goru

  • Zbog toga Grcka

    21. avgust 2019 | 11:10

    Grcke plaze su najlepse na svetu. Isto ovo vazi i za sever Grcke, poznato je da na severu Grcke u regionu Soluna ali i u ostalim delovima Grcke sve do Trakije, nalaze najlepse plaze na svetu. More je mirno, cisto i toplo. Zbog blizine sa Srbijom, zaista smatram da je suludo da Srbi letuju na drugim destinacijama kad mogu u Grcku. Svakako Grcka nije samo Paralija, ali cak i Paralija je neuporedljivo lepsa destinacija nego bilo koja druga u Crnu Goru ili Hrvatsku. Grcka ima vise od 6 000 ostrva, citaj vise od SEST HILJADA ostrva. Zamisli tek da pricamo o grckim ostrvima, gde bi tu bio kraj. Hrvatska i Crna Gora sto se mora tice su katastrofalne destinacije. Kanalizacija, djubre, uzasna dubina mora, hladnoca mora, kamenje umesto pesak i to ti je sve do Istre! Crna Gora i Hrvatska, nikada u istoriji nisu bile turisticke destinacije, to su postale u 70-tim godinama 20-tog veka, a Grcka je to oduvek bila. Niko normalan ne zeli da se kupa u takvom moru a dok stigne da udje da povredi stopala. Ma jedna Bugarska ima lepse plaze od hrvatskih i crnogorskih plaza, bar su sve pescane. Uopste ne zelim da ulazim u politicki kontekst ovoga, poznata je patoloska mrznja koju Hrvati i Crnogorci imaju prema Srbima i to se dokazalo i pokazalo kroz istoriji. Ovde pricamo o turizmu, ljudima , plazama i lepoti zemlje. Hrvatska i Crna Gora se ne mogu uopste uporedjivati sa Grckom. One su trecerazredne destinacije u poredjenju sa Grckom. Ja cesto saleci se zbog karstnog terena turisticka mesta u Crnu Goru i Hrvatsku nazivam " Goli Otok ".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA