Francuzi umesto luksuzne vile naleteli na gradilište na Hvaru, a ovde je trebalo da uživaju (VIDEO)

Mladi francuski turisti iznajmili su vilu na Hvaru za 6,420 evra. Umesto luksuznog smeštaja dočekalo ih je gradilište, a od vile ni traga, ni glasa

  • 11
Izmisljena vila

Foto: Twitter/Julie @JulieFelice_

Kad je deset prijatelja iz Francuske stiglo u nedelju na hrvatsko ostrvo Hvar na letovanje, umesto Vile Felipe za koju su izdvojili 6.420 evra dočekalo ih je gradilište, šljunak, bageri, kamioni… Ni traga vili koja na stranicama "Bukinga" izgleda poput mediteranskog imanja sa velikim bazenom.

Francuskinja Žuli podelila je na Tviteru neprijatno iskustvo i nesvakidašnju prevaru na Hvaru.

Evo, došli smo pred vilu 18. avgusta i ispalo je da je sve ovo prevara. Nemamo gde da prenoćimo. Zvali smo i agenta, rekao je da to nije njegov problem što ćemo da spavamo napolju. Trenutno se nalazimo u Splitu bez ikakvog prenoćišta i bez ikakvog rešenja - napisala je turistkinja Žuli na Tviteru, koja je na Hvar došla sa prijateljima i planirala je da će imati ugodan odmor.

Prelepe fotografije Vile Felipe na Hvaru, koja se bar tako reklamirala, objavila je 22-godišnja Parižanka Šloe Melan na Tviteru, a vila je u međuvremenu uklonjena iz ponude "Bukinga".

 

Šlo je za franacuski list Parizijen rekla da njeno razočaranje, kao i bedak njenih prijatelja ne može rečima da se opiše.

- Dočekalo nas je polje, nije bilo ničega. Otišli smo do komšija da se raspitamo jer smo pomislili da smo možda na pogrešnoj adresi. Osećali smo se poniženo. Onako sami na ulici. Ne želimo to ni najgorem neprijatelju - ispričala je Šloe, koja je saznala da se nešto slično u julu dogodilo drugim turistima.

Bila je reč o podloj prevari, koja se često dešava na internetu. U međuvremenu, osoba na koju je objekat registrovan, nije se više javljala na telefon.

- Birali ste broj koji nije u funkciji, rekli su nam operateri - dodaje.

Ni stranica "Bukinga", preko koje je grupa Francuza rezervisala vilu za koju se ispostavilo da je lažna, nije mogla da pomogne. Nakon više poziva i pregovora, ponudili su im povraćaj novca u roku od deset dana.

- U neku ruku priznali su svoju odgovornost u tome da su preko svoje platforme omogućili prevarantima da posluju. Nadali smo se da će "Buking" zbog svog imidža bolje da odreaguje, ali nažalost, to se nije dogodilo - ističe Šloe.

Nakon što su u nedelju ostali bez smeštaja na Hvaru, mladi Francuzi su besciljno lutali ulicama Splita u potrazi za rešenjem. Nakon što su platili noćenje u jednom hotelu, odlučili su da potraže novu vilu za koju bi se lično uverili da postoji i da vlasnici i agencija posluju na legalan način.

Dvoje od njih morali su da se vate za Francusku jer nisu imali dovoljno novca da pokriju troškove koji su nastali usled komplikacija. Škoe kaže da je već potrošila više od 1.000 evra za troškove avionske karte i nepostojećeg smeštaja.

Objavila je i kratak video snimak na kom se vidi kako na ulicama Splita skupljaju novac da bi ostali na letovanju.

 

Uprkos tome, planira da u Hrvatskoj ostane do kraja avgusta.

- Svi smo u Hrvatsku došli s džeparcem namenjenim za izlaske, restorane i pića, ali taj novac niko od nas nije planirao da potroši na traženje smeštaja u poslednji čas. Volimo izlaske i baš zato smo odabrali Hvar za svoju destinaciju. No, zbog novonastalih okolnosti, moraćemo da se prilagodimo. Dobra smo ekipa i dobro se razumemo - zaključila je prevarena devojka.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    21. avgust 2019 | 22:28

    Ove godine su hrvati učinili skoro sve da im niko ne dodje dogodine. Ima još malo od sezone pa očekujem.još nešto da urade i zapečate sebi sudbinu. Ionako im je ova sezona podbacila. Jedva čekam rezultate sledeće.

  • DARKO 100%

    21. avgust 2019 | 22:26

    Stvarno tim prevarantima treba se jednom stati na put ,nije fer covek posteno plati i neposteno nadrlja ,neko mora da odgovara ako ne te agencije onda drzava koja im je izdala dozvole za rad,

  • pametnica

    22. avgust 2019 | 00:21

    ne verujem da su preko booking.com rezervisali. sigurno je bio airbnb u pitanju u bukingu su jako profesionalni i sugurno ne bi dozvolili da francuzi ostanu bez smestaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA