Deca se otrovala hranom u sportskom centru u BiH, zaposleni tvrde da su se prejeli i prepili sokova

Petoro dece u sredu uveče je prebačeno u bolnicu, dok su ostali sa simptomima trovanja hrane primljeni dan kasnije

  • 2
Sportsko-rekreativni centar Ajdinovici Printskrin: Facebook/Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići

Petero dece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova sinoć je hitno prebačeno na Infektivnu kliniku sarajevskog Kliničkog centra zbog simptoma trovanja hranom, piše "Klix.ba".

Kako saznaje ovaj portal, petoro dece je bilo u lošem stanju, te su sinoć hitno prebačeni u Sarajevo, a danas je u bolnicu dovezeno još dece koja su članovi rukometnog kluba. Deca su uzrasta 14 i više godina.

- Trenutno idem prema bolnici, deca su poslana iz Ajdinovića. Oni u najtežem stanju sinoć su došli u bolnicu, a danas će biti prebačeni i ostali - rekla je majka jednog deteta.

Deca su imala simptome trovanja hranom, bolove u stomaku, povraćanje i dijareju.

Amer Čulov iz Sportsko-rekreativnog centra Ajdinović kazao je da je sinoć bilo ukupno 300 gostiju na večeri, a da je medicinsko osoblje ovog centra nakon toga pregledalo jedanaestero dece zbog stomačnih problema i povraćanja.

- Nakon toga smo ih odvezli u Dom zdravlja u Olovu pa su onda prebačeni u Sarajevo. Dakle, ponavljam, od 300 osoba, 11 ih je imalo probleme. Mislim da je preuranjeno govoriti o trovanju, jer je moguće da su deca pila hladne sokove, te da su se pojedini i prejeli - kazao je Čulov.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA