Maloletnik koji je ubio devojku ne može da ide u zatvor

Mlađi maloletnik je osoba koja na dan izvršenja krivičnog dela nije napunila 16 godina

  • 6

Nakon što je crnogorska policija objavila da je maloletnik koji je osumnjičen da je ubio 18-godišnju devojku u Nikšiću 2003. godište u medijima su se pojavile razne informacije da li se radu o mlađem ili starijem maloletniku i interpretacija o tome kako on može da bude kažnjen.

Međutim, njegov advokat je potvdio Portalu Analitiku da on nije napunio 16 godina, iako je 2003. godište, a zakon u Crnoj Gori je jasan - mlađim maloletnicima ne može da bude određen maloletnički zatvor.

Prema navedenom zakonu, mlađi maloletnik je osoba koja na dan izvršenja krivičnog dela nije napunila 16 godina.

Postoji više vrsta vaspitnih mera kojima su najstrože upućivanje u vaspitnu ustanovu nezavodskog tipa, upućivanje u ustanovu zavodskog tipa i upućivanje u specijalizovanu ustanovu.

Takođe, pri izboru vaspitne mere sud posebno uzima u obzir uzrast, zrelost, kao i prilike u kojima živi, težinu krivičnog dela i pobude iz kojih je krivično delo učinjeno.

Da podsetimo, devojka Kristina Raičević (18) iz Nikšića, učenica Prve srednje stručne škole, čije beživotno telo je u subotu u sutonu pronađeno u topolama u blizini jezera Krupac kod Nikšića ubijena je, a prema nezvaničnim saznanjima, policija je uspela da uhapsi ubicu čiji identitet još nije saopšten.

Uhapšen je maloletnik za ubistvo Kristine Raičević iz Nikšića. Ubica ima 16 godina. On je zadržan u prostorijama Centra bezbednosti Nikšić i biće priveden u Više državno tužilaštvo, prenosi RTCG. Kako prenose, može se zaključiti da se radi o zločinu iz strasti.

Nesrećna devojka nestala je u četvrtak, a dva dana kasnije sasvim slučajno u jezerskom kanalu telo je našao jedan meštanin koji je u blizini čuvao stoku. On je odmah obavestio policiju.

(Telegraf.rs/Portalanalitika.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Justicija

    12. septembar 2019 | 16:21

    Pa dobro,ako ne moze u zatvor,moze u ludnicu.

  • brko

    12. septembar 2019 | 17:35

    U Americi i mladji dobiju za ubistvo smrtnu kaznu samo na balkanu kazna se odredjuje prema godinama starosti sto je van svake pameti

  • mihailovic

    12. septembar 2019 | 19:14

    Posaljite ga u Ameriku dobija dozivotnu ili smrtnu kaznu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA