Rajka je pregazio auto koji je popravljao: Samo se pokrenuo i prešao preko njega. Bori se za život

Automobil se zaustavio na nesrećnom čoveku, koji je ostao zarobljen ispod "pasata"

  • 3
Tehnički pregled automobila, registracija vozila Foto: Marko Jovanović

Rajko Brkić (61) iz Seferovaca, kod Gradiške u Republici Srpskoj, bori se za život nakon što ga je u utorak pregazio automobil "pasat karavan", koji je sam pokušavao da popravi.

U Policijskoj upravi Gradiška navode da je do nesreće došlo u utorak oko 16 časova u mestu Dušanovo kod Gradiške.

- Policijskoj stanici u Novoj Topoli oko 16 časova je prijavljeno da je Rajko Brkić popravljao vozilo, koje se pokrenulo i prešlo preko njega, pri čemu je zadobio teške telesne povrede. Izvršen je uviđaj i o svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci - rekla je portparolka PU Gradiška Vesna Divljanović.

Brkiću se vozilo pokvarilo dan ranije, pa je bio primoran da ga ostavi uz put u centru Dušanova.

Hitna pomoc Nesrećnog čoveka su prvo prevezli u Dom zdravlja u Gradiški, Foto: Marko Jovanović

Sutradan je došao do vozila i sam je pokušao da ga pokrene, što je navodno više puta radio i ranije.

- Pokušao je direktno preko anlasera da startuje motor. Međutim, menjač nije izbacio iz brzine i čim je napravio spoj automobil se pokrenuo i prešao preko njega - pričaju meštani.

Oni kažu da se automobil zaustavio na nesrećnom čoveku, koji je ostao zarobljen ispod "pasata".

- To je bila stravična i mučna scena. Nekoliko meštana odmah mu je priteklo u pomoć. Jedan čovek je ugasio motor automobila, ali nisu mogli da izvuku Brkića. Na kraju su pozvali komšiju koji je došao s viljuškarem i podigao "pasat" kako bi izbavili nesrećnog čoveka - kažu meštani.

Brkić je zadobio višestruke povrede po celom telu i prva pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja u Gradišci, gde je reanimiran, a potom prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci na dalje lečenje.

PROGNOZE

U UKC RS navode da je Rajko Brkić primljen oko 18 časova i hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje i njegovo stanje je veoma teško.

- Pacijent je zadobio tešku politraumu sa vodećom povredom grudnog koša. Priključen je na aparate za veštačko disanje i sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - rekla je dr Edita Grbavac.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA