U Crnoj Gori registrovano 60 manjih zemljotresa: Podrhtavanje tla očekuje se i narednih dana

Zemljotres koji je trajao nekoliko sekundi probudio je građane Bosne i Hercegovine, a osetio se na području Tuzle, Lukavca i Srebrenika

  • 9

Nakon dva jača zemljotresa, koji su juče nakon 16 sati pogodili Albaniju, a veoma snažno se osetili i u Crnoj Gori, Zavod za seizmologiju CG registrovao je više od 60 zemljotresa manje magnitude saopštio je seizmolog Marin Čaveliš.

On je za RTCG istakao da je nakon tako snažnih zemljotresa uobičajena serija manjih, koja će, kako kaže sigurno trajati i narednih dana.

- Jak zemljotres dogodio se sinoć, 7 minuta nakon ponoći. Zemljotres je bio jačine 4,8 stepeni Rihterove skale, a zabeležen je na istoj lokaciji kao i prethodni - 34 km zapadno od Tirane, u Jadranskom moru - rekao je Čaveliš.

Najmanje pet zemljotresa dogodilo se tokom noći u regionu.

Zemljotres koji je trajao nekoliko sekundi probudio je građane Bosne i Hercegovine, a osetio se na području Tuzle, Lukavca i Srebrenika.

Podrhtavanje tla nije stalo ni u Albaniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    22. septembar 2019 | 11:12

    U CRKVENIM KNJIGAMA PISE -VODI SE EVIDENCIJA DA SE NA TOM TLU DOGADJAJU ZEMLJITRESI KAO ONAJ 15APRILA 1979GODINE SVAKIH 50-60 GODINA!!! JA SAM SE ZATEKAO SLUCAJNO I DOZIVEO TAJ ZEMLJOTRES KOJI JE UNISTIO MESTA OD DUBROVNIKA PA DUZ ALBANSKE OBALE!!!

  • Eee

    22. septembar 2019 | 11:26

    To je zbog svadbe hahahaha

  • Bg

    22. septembar 2019 | 09:56

    Taj zemljotres u 00:07 je opet bio u Albaniji. Osetio se opet nocas baš jako u Ohridu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA