Poznat mađarski političar uhvaćen na brodu sa prostitutkama u Dubrovniku

Izvinio se porodici i istakao da se drže zajedno u dobru i zlu

  • 2

Zolt Borkaj, gradonačelnik mađarskog Đera, iz redova vladajuće stranke Viktora Orbana, fotografisan je s nekoliko prostitutki na brodu blizu Dubrovnika.

Novinar Balaž Čeko na Tviteru tvrdi kako su slike objavljene devet dana pre izbora u Mađarskoj, a na njima se nalazi Borkaj u društvu nekoliko prostitutki na brodu blizu Dubrovnika.

Kako piše Čeko, Borkaj je bio predsednik mađarskog Olimpijskog odbora od 2010. do 2017., ali je izgubio Orbanovo poverenje pre dve godine.

U nedelju, nakon objave snimaka, gradonačelnik je objavio fotografiju sa svojom porodicom napisavši: "Držimo se u dobru i u zlu".

On se u ponedeljak u izjavi za medije izvinio svojoj porodici, ali je naveo da nije prekršio zakon, te da na spornim snimcima i fotografijama nije koristio javna sredstva, prenosi "Jutarnji.hr".

Otkazao je učešće u kampanji i naveo kako su "laži objavljene o njemu potekle od opozicije koja tako nastoji da privuče pažnju i prikrije sopstvenu nesposobnost, javlja mađarski medij "Hungary today".

Gradonačelnik Borkaj je naknadno priznao da se on nalazi na slikama i snimcima, ali tvrdi kako su neki delovi bili manipulisani.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA