≫ 

Osuđena trojica mladića koji su u kafiću brutalno pretukli penzionera: Samo jedan će ići u zatvor

25-godišnji pripadnik elitne jedinice Tigrova Robert Bitunjac osuđen je na godinu i osam meseci zatvora

  • 0
Crna gora, Bar, napad u kafiću Printskrin: Youtube/Regional Express - Nezavisni Istarski Portal

Brutalni napad na penzionera iz Pule dogodio se u julu ove godine. Ali od troje napadača na 69-godišnjeg penzionera samo jedan će ići u zatvor. Drugi će raditi društveno koristan rad, a treći je dobio vaspitnu meru.

Kako je objavio "Glas Istre", 25-godišnji pripadnik elitne jedinice Tigrova Robert Bitunjac osuđen je na godinu i osam meseci zatvora, od čega će u zatvor 10 meseci, a drugih 10 odslužiće uslovno.

Drugookrivljeni Matej Bjekić (24) iz Zagreba dobio je godinu dana zatvora koja mu je zamenjena u rad za opšte dobro na slobodi po sistemu 2 sata rada za 1 dan zatvora. Treće okrivljeni maloletnik, takođe iz Zagreba, dobio je vaspitnu meru pojačane brige i nadzora.

U obrazloženju se dodaje da je takvim javnim postupkom naneo štetu sebi, ali i vojsci.

Da podsetimo, napad se dogodio krajem jula.

- Prema informacijama dobijenim od strane nadležnih državnih organa, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je van radnog vremena, van redovne službe, učestvovao u napadu na stariju osobu. Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj krivičnog dela, pokrenuće se kazneni postupak koji za kaznu može da ima prestanak vojne službe. Ministarstvo odbrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcionišu bilo kakav oblik nasilja. Reč je o izdvojenom slučaju neprimernog ponašanja koje smatramo nedopustivim. Ovim putem, Ministarstvo odbrane izražava žaljenje zbog događaja i upućuje izvinjenje zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH - rekli su u Ministarstvu odbrane.

Uprkos teškim povredama, pretučeni Evelino Vale je uspeo tada u bolnici da ispriča šta se dogodilo.

- Došli su oko šest sati i dirali hrvatsku i istarsku zastavu koje vise sa terase. Upozorio sam ih da to ne čine, a oni su rekli da u 9.30 sati moraju na postrojavanje u vojsku te da su pred zastavom svaki dan. Onda su otišli i vratili se nakon sat vremena sa palicama, maskama i kapuljačama na glavi. Nisu ništa rekli, samo su počeli da me tuku, u ruku, a nakon što sam pao, nogama su me tukli po rebrima - ispričao je on.

Video: Udario je u parkiran auto, napravio haos u kafiću, pa se odvezao kao da se ništa nije desilo

(Telegraf.rs/ Glas Istre)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA