≫ 

Nastavljen štrajk u Hrvatskoj: Škole otvorene, ali nastave nema

Škole će biti otvorene, a za decu čiji roditelji nemaju drugo rešenje - biće organizovano čuvanje

  • 0

Štrajk u osnovnim i srednjim školama prema cirkularnom modelu nastavljen je u pet kontinentalnih županija - Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj.

Kao i do sada, škole će biti otvorene, a za decu čiji roditelji nemaju drugo rešenje - biće organizovano čuvanje.

Igor Matijašević, direktor OŠ "Milan Lang" je za lokalni radio Krapinsko-zagorske županije, iz Bregane, da su svi zaposleni u štrajku, kao i da su ih roditelji u tome podržali i nisu slali decu u školu.

- Sva deca, koja bi eventualno došla u školu, moraju biti zbrinuta i njima će se organizovati sadržaji i dobiće obrok - rekao je direktor.

Predsednici školskih sindikata Sanja Šprem i Branimir Mihalinec poslali su otvoreno pismo predsedniku vlade, Andreju Plenkoviću.

- Vi i dalje odbijate razgovore, ali zato svakodnevno preko medija šaljete poruke sindikatima, kao i njihovim članovima. To nije način rešavanja problema, već njegovo produbljivanje. Predlažemo da u što kraćem vremenu održimo sastanak na kojem ćemo vam prezentovati svu našu argumentaciju - stoji u otvorenom pismu sindikalnih čelnika.

Sindikatima je odgovorio portparol Plenkovićeve vlade i istakao da aktuelna vlada vodi odgovornu fiskalnu politiku i povećava plate u skladu s mogućnostima. Rekao je i da je vlada otvorena za dijalog s predstavnicima svih sindikata, te da niko u vladi, a posebno ne premijer, nije pokrešno informisan.

- Brojke su lako utvrdive - poručeno je iz vlade, preneo je HRT.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA