≫ 

Policajac iz Slovenije radio na suzbijanju narkotika, pa "pao" zbog droge

U kući njegovog oca u okolini Kopra pronađeno je osam posađenih stabljika konoplje

  • 3

Slovenački policajac iz Kopra, koji se bavio otkrivanjem i suzbijanjem ilegalne trgovine narkoticima, uhapšen je nakon što je otkriveno da se i sam bavio uzgojem indijske konoplje.

Kriminalistički inspektor Matjaž Horvatin, koji je uhapšen početkom prošle nedelje, iz zatvora je odveden u kućni pritvor, a njegov advokat tvrdi da je konoplju uzgajao za ublažavanje zdravstvenih tegoba svog 67-godišnjeg oca i njegove partnerke, prenosi Hina.

Prema pisanju portala Regional iz Kopra, osumnjičen je za krivično delo proizvodnje i prometa zabranjenim drogama, oduzeto mu je službeno oružje i onemogućen pristup službenim evidencijama policije.

U kući njegovog oca u okolini Kopra pronađeno je osam posađenih stabljika konoplje, a u njegovoj vikendici i manja količina osušene marihuane.

Bude li osuđen, Horvatinu preti do 10 godina zatvora.

On je uhapšen nakon što je krajem septembra postao sumnjiv i kada je policija tajno snimala razgovore nekih drugih osumnjičenih, pa je u njihovoj komunikaciji "uhvatila" i svog kolegu.

Video: Na ovom mestu je sinoć u Vranju došlo do krvničke tuče

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vinko

    14. oktobar 2019 | 16:14

    U srbiji isto toga ima svuda.

  • Ccc

    14. oktobar 2019 | 16:53

    Kojih 10god...to je u slo uslovno 100% ...za 500 biljaka 40kg dobija se 2god ako si povratnik max 2.5 god...nije slo srbija pa da robijaju za 10grama

  • Milorad

    15. oktobar 2019 | 09:25

    U Srbiji se robija za 10g a za tonu nema šanse. Tako se pere prljav posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA