Vreme je za druženje sa fićom i vespom ispred Muzeja Jugoslavije: Stižu iz celog regiona (FOTOGRAFIJE)

"Fiće" dolaze iz svih krajeva zemlje i regiona

  • 1

Muzej Jugoslavije i Udruženje istoričara automobilizma organizovali su danas "Druženje sa fićom i vespom", a brojni članovi klubova oldtajmera doterali su svoje četvorotočkaše i dvotočkaše da posetioci uživaju u njima na plato Muzeja Jugoslavije.

Otvorio je vrata na poslednjem Titovom "mercedesu": Čuvaju ga na tajnoj lokaciji, vozač Marko tvrdi da je kao pijavica (VIDEO)

Druženje sa fićom i vespom" okupi vlasnike nekoliko desetina popularnih "fića", svih godišta, od onih s kraja pedesetih godina, sa "obrnutim vratima", do onih iz sredine osamdesetih godina, kao i vespe- popularne italijanske dvotočkaše, takođe od pedesetih na ovamo.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Udruženja istoričara automobilizma Nebojša Ðorđević rekao je da "fiće" dolaze iz svih krajeva zemlje i regiona, kao i da se njegovo udruženje, pored organizovanja skupova oldtajmera, bavi i proučavanjem istorije motorizacije u bivšoj Jugoslaviji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

U Muzeju Jugoslavije danas će za zainteresovane biti i dva izlaganja o istorijatu fiće, popularnog automobila, koji se u kragujevačkoj "Zastavi" proizvodio od 1955. do 1985. godine, za koje vreme je sa traka sišlo 923.487 primeraka.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA