Jačanje saradnje i bilateralnih odnosa: Brnabić sa delegacijom iz Francuske (FOTO)

Premijerka Brnabić istakla je da su odnosi Srbije i Francuske dobri i sadržajni

  • 0

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa francuskim parlamentarcima, koje je predvodio Žak Mer, o bilateralnim političkim odnosima i proširenju ekonomske saradnje.

Premijerka Brnabić istakla je da su odnosi Srbije i Francuske dobri i sadržajni, uz ocenu da intenziviranje parlamentarne saradnje u poslednje tri godine predstavlja važan segment u jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje.

Ana Brnabić

Ana Brnabić i francuska delegacija - Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Predsednica vlade je naglasila da pristupanje Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlade Srbije, uz nastavak sprovođenja neophodnih reformi na putu ka članstvu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je ponovila da jednostani potezi Prištine mogu da destabilizuju ceo region Zapadnog Balkana. Ona je naglasila da Srbija ostaje pri uverenju da je jedini put za rešenje problema postizanje kompromisnog rešenja, koje bi bilo prihvatljivo za obe strane.

Ana Brnabić

Ana Brnabić i francuska delegacija - Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Francuski parlamentarci su izrazili podršku reformama koje Srbija sprovodi na evropskom putu, uz ocenu da ovakve posete doprinose jačanju veza i pomažu širenju evropskih vrednosti u regionu.

Gosti su premijerki Brnabić uručili inicijativu francuskih poslanika da se uspostavi dijalog među parlamentima regiona u okviru Berlinskog procesa.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo jačanjem ekonomske saradnje i ocenili da ima prostora za nova francuska ulaganja u Srbiji i nove investicije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA