Postoje pokušaji da se Srbija primora na kapitulaciju: Čepurinovo upozorenje

Ne daj Bože rata, mi to ne želimo. Ali, ipak, treba štititi interese, potrebno je jačati odbrambenu sposobnost, a mi na tom planu sarađujemo sa Srbijom - naglasio je Čepurun

  • 28

Odlazeći ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je za Sputnjik da ima mnogo onih koji ne žele dobro Srbiji i da postoje pokušaji da se, preko unutrašnjih sredstava, stvaranjem grupa i podelom srpske zajednice, Srbija primora na kapitulaciju, i to u uslovima koji nikako ne odgovaraju srpskim interesima.

On je ocenio da se Srbija štiti, na veoma civilizovan način, mirno, što je i ispravno, jer je na bilo koji drugi način to teško.

- Ne daj Bože rata, mi to ne želimo. Ali, ipak, treba štititi interese, potrebno je jačati odbrambenu sposobnost, a mi na tom planu sarađujemo sa Srbijom - naglasio je Čepurun.

Podsetio je da su ovde počele vojne vežbe „Slovensko bratstvo“, održavaju se vežbe sa Ministarstvom za vanredne situacije.

- To je važno, to je dobar signal, koji pokazuje da se i ekonomska i vojno-tehnička moć Srbije učvršćuje i da je Srbija sposobna da zaštiti svoje interese - rekao je on.

Aleksandar Vučić, Čepurin Čepurin - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Čepurin je istakao da je Rusija spremna da pomogne Srbiji, a da Srbija sama odlučuje šta joj je potrebno.

- Ako joj je potrebno više vojne, odnosno vojno-tehničke saradnje, mi smo otvoreni i spremni. Ako joj je potrebna ruska pomoć, Srbija mora da razmisli šta joj je potrebno - dodao je Čepurin.

- Mi smo strateški saveznici Srbije i odnos naše javnosti prema Srbiji je veoma pozitivan. Javno mišljenje u bilo kojoj zemlji danas ima veliki značaj - istakao je on.

- Zbog toga, potrebno je tražiti mirno rešenje, a ja se nadam da će takva rešenja, možda ne sad, ali možda za nekoliko godina, biti pronađena - ukazao je Čepurin.

- Rešenja koja će uzimati u obzir interese Srbije, a ne kapitulaciju. U međuvremenu, neprijatelji, oni koji ne vole Srbiju, bolje je da shvate da to ne treba da rade - naglasio je odlazeći ruski ambasador.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anja

    27. jun 2019 | 16:06

    Srbija to nece dozvoliti.

  • Miloš

    27. jun 2019 | 16:16

    Nikada necemo pristati na to!!

  • Nebojsa

    27. jun 2019 | 16:35

    Podrsak Rusije po pitanju Kosova i Metohije je jako znacajna za nas, ovaj susret je jedan pokazatelj koliko se nasa dva naroda uzajmno postuju. Dobro je cuti i da pored Kosova Rusija Srbiju smatra i dobrim ekonomskim partnerom i nadamo se skorijim investicijama iz Rusije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA