≫ 

Hitan sastanak državnog vrha Srbije: Vučić sutra o Haradinajevoj ostavci

Haradinaj je danas podneo neopozivu ostavku, a kao razlog naveo to što je dobio poziv Specijalnog suda kao osumnjičeni

  • 49
VUCIC KOSOVO POSETA

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će reagovati na ostavku premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja i eventualne implikacije te ostavke.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti sutra u 10 časova. Obraćanje će biti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik se sastao večeras sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i svojim saradnicima, odmah posle vesti o ostavci.

Sastanku prisustvuju i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Podsetimo, Haradinaj je danas podneo neopozivu ostavku, a kao razlog naveo to što je dobio poziv Specijalnog suda kao osumnjičeni.

On je na kraju sednice Vlade Kosova saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Video: Suze ratnog zločinca: Haradinaju pred novinarima zadrhtao glas posle ostavke

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA