Episkop Irinej i arhiepiskop Elpidoporos posle Trampa i Pompea razgovarali sa Dačićem (FOTO)

Šef srpske diplomatije je susret sa visokim crkvenim predstavnicima imao na marginama Ministarske konferencije o verskim slobodama u Vašingtonu

  • 4
Ivica Dačić, Irinej Dobrojević Foto: MSP Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Vašingtonu sa episkopom istočnoameričkim SPC Irinejom i arhiepiskopom Elpidoporosom iz Carigradske patrijaršije. Ovaj susret je poseban značajan, jer se održao posle razgovora episkopa Irineja sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom i arhiepiskopa Elpidoporosa sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Šef srpske diplomatije je susret sa visokim crkvenim predstavnicima imao na marginama Ministarske konferencije o verskim slobodama u Vašingtonu.

Podsećamo, Dačić je u glavnom gradu SAD razgovarao i sa predstavnicima Bele kuće i Stejt departmenta, pre svega o pitanju Kosova i Metohije, dok je u svom govoru na pomenutoj konferenciji istakao težak položaj srpskog naroda i crkve u južnoj pokrajini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    20. jul 2019 | 23:47

    Poznato je da Ivica Dačic kao vernik sa velikim uvažavanjem se odnosi prema SPC i njenim velikodostojnicima. Patrijarha Irineja ceni i vrlo često se sa njim srece.

  • Imenjak

    20. jul 2019 | 20:54

    Eto resili pitanja

  • lav

    22. jul 2019 | 13:05

    PA STA SAD STA VERA IMA SA POLITIKOM TO SU DVE. RAZLICITE STRANE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA