Vučić i Brnabić primili u oproštajnu posetu holandskog ambasadora: Zahvalnost na podršci Srbiji

Ambasador Van den Dol je zahvalio na saradnji i podršci koju je imao tokom diplomatskog mandata u Srbiji, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije

  • 58
SRBIJA HOLANDIJA AMBASADOR FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika van den Dola i zahvalio mu na doprinosu razvoju odnosa dveju zemalja, izrazivši očekivanje da će u budućnosti biti više kontakata u okviru političkog dijaloga, kao i inicijativa za ekonomsku saradnju.

Ambasador Van den Dol je zahvalio na saradnji i podršci koju je imao tokom diplomatskog mandata u Srbiji, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

SRBIJA HOLANDIJA AMBASADOR Ambasador Holandije Van den Dol i predsednik Srbije Aleksandar Vučić-FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

On je rekao da holandske kompanije, koje su već prisutne na srpskom tržištu, uspešno posluju, dok je vidljiv sve veći interes mogućih novih investitora, pa je izrazio uverenje da će ekonomske veze ojačati, posebno u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede i obnovljivih izvora energije, a uz pomoć Holandsko-srpske privredne asocijacije.

Ambasador Van den Dol je preneo podršku Vlade Holandije evropskom putu Srbije i rekao da je tokom četvorogodišnjeg mandata zapazio mnoge pomake u našoj zemlji, uz očekivanje da ćemo završiti neophodne reforme.

SRBIJA HOLANDIJA AMBASADOR Ambasador Van den Dol je preneo podršku Vlade Holandije evropskom putu Srbije-FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena društvenim i ekonomskim reformama i posebno očuvanju regionalne stabilnosti.

BRNABIĆ IZRAZILA ZAHVALNOST NA PODRŠCI U EVROINTEGRACIJAMA

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije o političkim i bilateralnim odnosima i saradnji dve države.

Ambasadoru Van den Dolu, koji završava svoj diplomatski mandat u Srbiji, predsednica vlade zahvalila je na predanom radu i doprinosu na jačanju veza dve države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je, takođe, izrazila zahvalnost Holandiji na podršci u evrointegracijama i ključnim reformama Srbije na ovom putu.

SRBIJA HOLANDIJA AMBASADOR Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Hendrik van den Dol preneo je da Holandija podržava evropski put Srbije, kao i rešenost da nastavi sa stručnom pomoći Srbiji za sprovođenje reformi na putu ka Evropskoj uniji.

On je istakao da je tokom svog mandata bio svedok ekonomskog napretka Srbije zahvaljujući naporima vlade da ojačaju privredu i postignu stabilnost države.

Ti napori daju rezultate, rekao je ambasador Van den Dol, dodajući da je Srbija postala atraktivno tržište za ulaganje.

Brnabić podsetila je da poslednjih godina primetno raste broj holandskih kompanija i investicija na našem tržištu.

SRBIJA HOLANDIJA AMBASADOR Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je izrazila očekivanje da će se ovakav pozitivan trend nastaviti zahvaljujući rezultatima fiskalne konsolidacije i niza ekonomskih mera, čiji je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

Krajnji cilj je transformacija naše ekonomije zasnovana na znanju i inovacijama, istakla je premijerka i dodala da je Srbija u tom pogledu mnogo naučila od Holandije.

Ona je Ambasadoru Van den Dolu zahvalila na dosadašnjoj saradnji i poželela mnogo uspeha na budućim dužnostima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA