Odnosi Francuske i Srbije na visokom političkom nivou: Odlazeći ambasador Mondoloni kod Ane Brnabić

Prema premijerkinim rečima, poseta predsednika Francuske Srbiji svedoči o iskrenoj želji za uspostavljanjem čvršćih odnosa i partnerstva

  • 1
Brnabić, Frederik Mondoloni Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Premijerka Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarala o svemu što je urađeno na razvoju odnosa naših zemalja tokom njegovog mandata u Srbiji.

Premijerka je ocenila je da su sveukupni odnosi Srbije i Francuske dostigli visok nivo političke saradnje, ali i međusobnog poštovanja i prijateljstva, o čemu svedoči i nedavna poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.

Prema njenim rečima, poseta predsednika Francuske Srbiji, posle gotovo dve decenije, svedoči o iskrenoj želji za uspostavljanjem čvršćih odnosa i partnerstva.

Ambasador Mondoloni poručio je da je načinjen veliki pomak u intenziviranju bilateralne saradnje koja je dodatno učvršćena obostranim posetama zvaničnika na najvišem nivou i izrazio očekivanje da će se ovakav trend nastaviti.

Brnabić, Frederik Mondoloni Ana Brnabić i Frederik Mondoloni - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Predsednica vlade i ambasador Francuske razgovarali su i o zajedničkim projektima na kojima dve države rade i saglasili se da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti policije, odbrane, zaštite životne sredine i državne uprave.

Francuski ambasador je istakao da je njegova zemlja veliki investitor u Srbiji i da postoji pojačano interesovanje francuskih privrednika koji su ohrabreni da ulažu u našoj zemlji.

Predsednica vlade još jednom je zahvalila ambasadoru Mondoloniju na zalaganju i energiji koju je uložio na unapređenju odnosa naših zemalja i poželela mu mnogo uspeha na narednom profesionalnom angažovanju, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    23. jul 2019 | 18:42

    Zar nema niko da je nauci, da sedi pristojno, kad se zvanicnim licima?! Sedi kao u kafani, sa prekrstenim nogama, jos samo joj fali krigla piva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA