SZS tvrdi da se uvodi nova stavka za plaćanje Infostana, iz SNS odgovaraju da su to izmišljotine

SZS tvrdi da je gradski parlament usvojio odluku, kojom na račun Infostana dodata nova stavka za plaćanje, dok iz SNS tvrde da su ti navodi "obmanjivanje javnosti"

  • 10

Odbornička grupa "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda saopštila je da je "krnji saziv" gradskog parlamenta usvojio u četvrtak "Odluku o upravljanju otpadom“, kojom je Beograđanima dodata još jedna stavka na uplatnici Infostana za, kako tvrde narednih 30 godina. Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada, Aleksandar Mirković odbacio je danas te tvrdnje karakterišući ih, kako je rekao, kao izmišljotine i obmanjivanje javnosti, a zamenik šefa odbornike grupe SNS Radoslav Marjanović je rekao da se politika SZS, svodi na "mržnju, pretnje i demoliranje grada".

- Vlast uvodi ovaj dodatni namet za Beograđane radi realizacije štetnog ugovora o koncesiji za spalionicu u Vinči - koji je naša odbornička grupa kritikovala i tražila njegovo raskidanje - navodi se u izjavi potpredsednika Narodne stranke i šefa odborničke grupe SZS Nikole Jovanovića.

Mirković je rekao da su ovi navodi, "isprazne priče i najnovije obmanjivanje javnosti" i da je to "bedan su pokušaj da se baci senka na uvećanje budžeta od čak 5,4 milijarde dinara"

- Novih dve milijarde za naše najmlađe sugrađane, oko milijardu dinara za saobraćajnu infrastrukturu, 100 miliona za kulturu kao i 30 miliona dinara za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje - navodi Mirković u saopštenju.

SKUPSTINA SEDNICA POCETAK

Radoslav Marjanović - FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Radoslav Marjanović je rekao da SNS ima odgovornu politiku koja gradi i razvija grad.

- Upravo pešačka zona u ulici Kralja Petra, gde je zasađeno novih 100 stabala, jeste primer kako se Beograd razvija i sređuje, rekao je Marjanović obraćajući se građanima u toj ulici.

Na Jovanovićeve navode da je "saziv sednice krnji" Mirković je rekao da je takav bio jer su, naveo je, Đulas, Jovanović i Borsko Stefanović najobičniji neradnici.

On kaže da takve izmišljotine SzS i njihovog šefa odborničke grupe Nikole Jovanovića, neće promeniti činjenicu da je na poslednjoj sednci usvojen i novi Statut grada koji će olakšati život svim građanima Beograda, i koji će im omogućiti da lakše, efikasnije i bliže mestu u kome žive, rešavaju svoje probleme.

- Njima je lakše da daju izjavu, napišu saopštenje, i da nakon pola sata iz prestoničkih kafića na društvenim mrežama glume političare nego da diskutuju u Skupštini grada - kazao je Mirković.

Iz SZS tvrde da će, navodno dodatu stavku građani Beograda plaćati narednih 30 godina.

- Beograđani će u narednih 30 godina morati da plate stranom koncesionaru milijardu i po evra, iako čitava investicija u spalionicu, prema navodima samog koncesionara, vredi 300 miliona evra - istakao je Jovanović.

Jovanović je dodao da energija proizvedena u spalionici neće pripadati Gradu Beogradu, već koncesionaru, pa će prestonica morati da je otkupljuje, i to po višim cenama od tržišnih.

- Pitamo zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je inače tvrdio da ova koncesija neće ništa koštati Beograđane, zašto je prećutao ovaj novi namet za naše sugrađane i koliko će on tačno iznositi svakog meseca - naveo je Jovanović.

Mirković je rekao da iz SZS nemaju nijedan argument i da je najbolji dokaz tome što SzS nije podneo nijedan amandman ni na Statut ni na rebalans budžeta.

- Ðilas, Obradović i Jeremić neka nastave sa svojom tastatura politikom, neka nastave sa bolesnom mržnjom i još bolesnijim pretnjama jer to je njihova slika, a mi ćemo predvođeni predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da volimo Beograd i Srbiju, i da se za njih borimo iz dana u dan i na svakom mestu - rekao je Mirković.

(Telegraf.rs/Mondo/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    27. jul 2019 | 19:34

    Zivele pesacke zone samo napred!

  • Aca

    27. jul 2019 | 17:17

    Pa da ovog Jovanovica gledam svaki dan pa tacno bi povracao hvala bogu pa nije na vlasti!!!

  • Ljubiša

    27. jul 2019 | 18:17

    Za druge neznam,ali kad vidim ove iz SzS-a.i čujem kako ''prosipaju'' naknadnu pamet,dobijem poliv.Iritiraju kao kamenčić u cipeli,samo da bi se dokopali vlasti i na sve su spremni.Više im ne verujem i kad kažu istinu.Pazi,oni ''brinu'' za narod...kao ja za lanjski sneg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA