Vesić o listi Fajnenšel tajmsa: Dokaz uspešnosti politike Vučića

Vesić je istakao da najviše koristi od briljantne Vučićeve spoljne politike i velikog ugleda koji on lično i naša zemlja uživaju u međunarodnoj zajednici ima srpska ekonomija

  • 9
Goran Vesić, Dragan Đilas Foto: Tanjugg/Sava Radovanović

Prvo mesto Srbije na najnovijoj svetskoj rang listi Fajnenšel tajmsa (FT) po privlačenju direktnih grinfild investicija dokaz je uspešnosti ekonomske i međunarodne politike koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je večeras zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je istakao da najviše koristi od briljantne Vučićeve spoljne politike i velikog ugleda koji on lično i naša zemlja uživaju u međunarodnoj zajednici ima srpska ekonomija.

- Kada se predsednik Republike sastane sa kineskim predsednikom ili premijerom, ruskim ili francuskim predsednikom ili nemačkom kancelarkom to je poziv kompanijama iz ovih zemalja da ulažu u Srbiju - ističe Vesić.

Kako kaže, predsednik Vučić svaku svoju međunarodnu aktivnost koristi za privlačenje investitora u Srbiju, a rezultat tog rada je skoro 200 novih fabrika u Srbiji koje su otvorene u vreme njegove vlasti u kojima radi preko 200 hiljada ljudi.

- Beograd se ubrzano razvija zbog uspešne ekonomske politike predsednika i vlade jer činimo 40 odsto bruto domaćeg proizvoda naše zemlje. Zato je danas u Beogradu prosečna plata 575 evra, dok je 2013. iznosila 460 evra a danas je nezaposlenost ispod 10 odsto dok je pre šest godina iznosila 24 odsto - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA