Haradinaj: Ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora

Haradinaj je već ranije objavio da će se sastati komisije prištinskih vlasti i Crne Gore

  • 14
Ramus Haradinaj

Photo: Profimedia/AFP

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, tvrdi da su ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora, prema Crnoj Gori.

- Uspeli smo da ispravimo sektore u pravcu Kule i Čakora i sa premijerom Crne Gore dogovorili smo da međudržavne komisije treba da počnu da rade u optimalnom vremenskom roku - naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je u julu objavio na toj društvenoj mreži da će se uskoro sastati komisije prištinskih vlasti i Crne Gore kako bi ponovo razmotrile demarkaciju u pravcu Kule i Čakora i pritom zahvalio crnogorskom premijeru Dušku Markoviću "za konstruktivni prilog i izraženu volju za jačanje prijateljstva i saradnje".

RTK2 na srpskom jeziku u julu je preneo da je Haradinaj tokom Samita Zapadnog Balkana u Poznanju o pitanju ponovnog razmatranja sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom razgovarao sa Markovićem.

Sporazum o demarkaciji između Podgorice i Prištine, koji je potpisan u Beču 26. avgusta 2015. godine, stupio je na snagu 4. juna prošle godine. Reč je o međi od oko 79 kilometara, koja je bila utvrđena Ustavom SFRJ iz 1974. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    19. avgust 2019 | 00:10

    albanska teroristicka OVK nrmas pravno pravo da razgranicava sa Crnom Gorom juznu Srbiju Kosovo i Metohiju. Sta radi Vucic ?Ponasa se kao da je Nato EU vojno okupirana juzna Srbija Kosovo i Metohija u Africi a ne u Srbiji ??

  • CG

    19. avgust 2019 | 06:48

    Spremi se ti ramuse za ofanzivu i iz Crne Gore samo da se kockice nasloze bice ti usko i u albaniju! Kosovo je Srbija!

  • Hehehe

    18. avgust 2019 | 23:42

    A sta bi oko cjele frke sa Hagom i nasim toboze nazovimo politicarima sa svedocima, pricama, dokazima, itd itd. Tresla se gora, radio se mis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA