Ruski ambasador nije štedeo Ukrajince zbog zabrane ulaska Milošu Bikoviću u njihovu zemlju

Slučaj, na žalost, nije bez presedana - po svoj prilici, metodično rušenje kulture je već postalo navika ukrajinskih vlasti - naveo je Bocan-Harčenko na svom zvaničnom Tviter nalogu

  • 6
Aleksandar Bocan Harcenko, Miloš Biković Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Nikola Tomić

Nakon saznanja da su ukrajinske vlasti zabranile ulazak u tu zemlju našem slavnom glumcu Milošu Bikoviću, oglasio se i ruski ambasador u Srbiji Aleksandr Bocan-Harčenko, koji je poručio da je ta odluka beliki gubitak za Ukrajinu.

- Sa nedoumicom sam saznao o zabrani ulaska u Ukrajinu talentovanom srpskom glumcu Milošu Bikoviću. Veliki gubitak za Ukrajinu i njen narod. Slučaj, na žalost, nije bez presedana - po svoj prilici, metodično rušenje kulture je već postalo navika ukrajinskih vlasti - naveo je Bocan-Harčenko na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Podsetimo, odluka ukrajinskih vlasti povodom zabrane ulaska u zemlju srpskom glumcu je, prema informacijama, trajna, a Biković je napomenuo da mu se tako nešto prvi put dogodilo.

U intervjuu za Telegraf.rs rekao je da je za zabranu saznao tako što su se njegovo ime i dosije sa fotografijom našli na ukrajinskom sajtu "Mirotvorac", gde su označeni "svi neprijatelji ukrajinskog režima ili oni za koje smatraju da su pretnja po nacionalnu bezbednost Ukrajine".

- To mi je potvrđeno i od strane ukrajinskih koproducenata sa kojima je trebalo da realizujemo saradnju na jednom projektu koji bi bio u srpsko-ukrajinskoj koprodukciji, ali i od strane ukrajinskih kolega - izjavio je i dodao da mu se od zvaničnika iz Srbije do sada niko nije obratio ovim povodom.

Slavni glumac se povodom ukrajinske odluke oglasio i na društvenim mrežama gde je, između ostalog, poručio i da misli da nekad glumi bolje, nekad gore, ali nikad tako da je ugrožena bezbednost nacije, unevši u nemilu situaciju i malo humora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • peki

    22. avgust 2019 | 17:52

    Sad se Ukrajinska vlast toliko uplasila da ce da promene odluku

  • Aca

    22. avgust 2019 | 19:35

    Tako je Ambasadore ovde se aktivirali srpski neprijatelji zivela Srbija i Rusija i Putiv i Vucic Dodik!!!

  • Stefan

    23. avgust 2019 | 00:12

    Kakve veze Biković ima sa kulturom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA