Trifunović pisao Dejvidu Mekalisteru: "EU da posreduje u dijalogu"

Trifunović je u saopštenju naveo da je Mekalistera, koji dolazi u posetu Srbiji, pozvao da organizuje razgovore kako bi se došlo do dogovora o realnom okviru u kom bi se u Srbiji održali izbori 2020. godine

  • 52
Sergej Trifunovic

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović pozvao je u otvorenom pismu predsednika Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera da organizuje dijalog srpske vlast, opozicije, predstavnika medija i civilnog društva pod pokroviteljstvom EU, jer, kako je ocenio, dosadašnji razgovori nisu doneli rezultate.

Trifunović je u saopštenju naveo da je Mekalistera, koji danas dolazi u posetu Srbiji, pozvao da organizuje razgovore kako bi se došlo do dogovora o realnom okviru u kom bi se u Srbiji održali izbori 2020. godine.

SRBIJA MEKALISTER KONFERENCIJA

Predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Redovni izbori bi trebalo da se dogode 2020. godine, ali u poslednjih nekoliko nedelja većina opozicionih stranaka ozbiljno razmatra bojkot ovih izbora, pošto ne postoje uslovi da oni budu fer i pošteni. PSG razume da je učešće na izborima i kasnije u Parlamentu kamen temeljac demokratskog društva, i mi ćemo se boriti za izborne uslove do samog kraja. Mi smo uzeli učešće u okruglim stolovima na kojima su razgovarali vlast i opozicija, ali ovi razgovori nisu doveli ni do kakvog napretka i upitno je da li će se više i organizovati - navodi se u pismu Trifunovića.

Pošto su se sve velike vladajuće i opozicione stranke saglasile za pristup Srbije EU, kako dodaje, jedino što ima smisla je da pristanu na ovaj format u kom bi Unija bila medijator koji bi pomogao da se izbegne ozbiljna politička kriza.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    25. avgust 2019 | 14:52

    Danas su u Srbiji na snazi izborna pravila koja su važila i u vreme vladavine današnjih opozicionara.

  • Da li

    25. avgust 2019 | 14:42

    Jel se ovaj oženio? Ima li decu? Nznm

  • Ljubiša

    25. avgust 2019 | 18:34

    Je'l bi ti zvao nekog sa ulice da ti sredjuje mir u kući?Ne,ali bi zvao da sredjuje mir u tudjoj kući.Zato uzmi malo onog tvog praška za glavu💊💊💊,da dodješ sebi.Jednom su vas na krilima aviona doveli na vlast,a sad bi opet,e pa zeznuli ste se malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA