"Hrvatima smeta to što Vučić misli svojom glavom": Stefanović o provokacijama zvaničnog Zagreba

Vučić nije uradio ništa loše, naprotiv, značajno je pomogao u unapređenju položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji - rekao je Stefanović

  • 75

Mislim da Hrvatska pre svega ima problem sa Aleksandrom Vučićem zato što je predsednik svoje zemlje, koji misli svojom glavom i koji se bori za nacionalne interese Republike Srbije, izjavio je danas Tanjug potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, reagujući na saopštenje Ministarstva inostranih i evropskih poslova Hrvatske.

- Ne samo što Aleksandar Vučić nije uradio ništa loše, već je naprotiv značajno pomogao u unapređenju položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, što pokazuje da oni zapravo ne mogu da prihvate predsednika Srbije koji neće biti samo puki izvršilac onoga što Hrvatska kaže i neće samo klimati glavom na svako njihovo saopštenje - rekao je Stefanović.

On podseća da smo, nažalost, "imali i prethodne vlade u Srbiji, koje su svaki hrvatski stav i svaku njihovu tvrdnju dočekivali sa potpunim fanatizmom i oduševljenjem, te je očigledno da je Hrvatska navikla na takvo nešto".

VUCIC KOSOVO POSETA

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Danas imamo predsednika Srbije, koji se bori za svoju zemlju i za poštovanje svih nacionalnih manjina u našoj zemlji, ali koji neće da izvrće istorijske činjenice i hoće da govori o onome što je istina. I mislim da je to suština njihovog problema - naglasio je Stefanović.

Hrvatsko ministarstvo danas je u saopštenju ocenilo “kao krajnje neprihvatljivu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojom opravdava oružanu pobunu protiv hrvatskih vlasti sa ciljem rušenja ustavnopravnog poretka početkom devedesetih godina".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceda

    25. avgust 2019 | 18:44

    To sve rade u svrhu politickog marketinga i time samo dokazuju nacionalisticki karakter svih Hrvata.

  • csa

    25. avgust 2019 | 20:03

    Hrvati puni kompleksa to je problem njihov

  • Nikoletka

    25. avgust 2019 | 23:29

    Jedini predsednik koji se iskreno bori i sto nekima smeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA