≫ 

SNS: Imamo dokaze i obrise medijsko-korupcionaške-političke afere

- Imamo dokaze i obrise te medijsko korupcionaške političke hobotnice - rekla je Obradović na konferenciji za novinare

  • 58
Marija Obradovic Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sve ono što je SNS govorila o političkoj zloupotrebi i kriminalu Dragana Ðilasa sada polako dobija dokaze, izjavila je danas potpredsednica SNS Marija Obradović povodom hapšenja direktora "Dajrekt medije" J.S, kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS osumnjicenih da su zloupotrebama oštetili Javni servis.

- Imamo dokaze i obrise te medijsko korupcionaške političke hobotnice, o kojoj smo mnogo govorili ranije, i to ne samo funkcioneri SNS, nego i istražni organi - rekla je Obradović na konferenciji za novinare.

Navela je da se "stiglo" do nečega što se jako dugo istražuje, te da su itražni organi povodom toga intenzivirali rad u poslednjih mesec i po dana.

Obradović kaže da je Ðilas preko Dajrekt medije mimo zakona i ugvora pribavljao sebi reklamni prostor na RTS i prodavao ga krajnjim oglašivacima, uključujući i minute koje je dobio besplatno.

Kaže da je Ðilas popuste koje je dobio na sekunde i minute, a potom i minute koje je dobijao besplatno, preprodavao i za sebe pribavljao višemilionsku korist u evrima.

Marija Obradovic Marija Obradović SNS - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Obradović je rekla da se RTS najvećim delom finansira iz budžeta, a to je novac građana i da je Ðilas, otimajući reklamni prostor mimo ugovora i zakona, direktno zavlačio ruku u džep građana.

- Ta vrsta "muljanja" Dragana Ðilasa i sve ono o čemu smo govorili sada polako dobija obrise i dokaze - rekla je Obradović.

Navela je da će Ðilas morati da odgovori na mnoga pitanja.

Na pitanje da li očekuje i Ðilasovo hapšenje, kaže da to nije pitanje za nju, ali da očekuje da će Ðilas da se služi svim mogućim sredstvima kako bi "zamaglio ovu priču".

Ona je navela i da očekuje da nadležni neće posustati pod pritiskom Ðilasa.

- Očekujem da će Ðilas vršiti prirtisak i na istraže oragen i na pravosuđe. To mu nije prvi put - rekla je potpredsednica SNS.

Navela je da će visoko rangirani rukovodioci u Dajrekt mediji i iz marketniga RTS morati da daju detaljno objašnjenje.

Kaže i da je Ðilas pokušavao u prethodnih nekoliko dana da zabašuri tu temu, zamagli je i prebaci na teren političke borbe.

Obradović je rekla I da će Ðilas, kao jedan od lidera SzS koji je najavio bojkot izbora, morati da odgovori na pitanje da li je krao ili nije krao, da li je dobijao besplatno sekunde za oglašavanje ili nije, da li ih je prodavao ili nije, I da li je, dok je bio gradonačelnik Beograda, koristio politički uticaj za pribavljanje političke koristi.

- Sve ono što smo godinama unazad govorili, a ljudi negirali, isključivo smo govorili jer je istina. Vreme je da otvorimo i druge priče šta su uradili lažni lideri sadašnje opozicije iz SzS. Moraju da daju odgovore na mnoga pitanja - kaže potpredsedenica SNS.

Ona je rekla da se tokom dana očekuje detaljniji izveštaj ministra policije Nebojše Stefanovića.

Na pitanje da li stranka treba da se oglasi povodom te vesti pre nadležnih u državi, Obradović je uzvratila:

- Zar ne treba da prokomentarišem nešto što se pojavilo kao vest pre sat vremena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA