Nove pretnje iz Prištine: "Nećemo ukinuti takse, preduzećemo i druge mere"

Osmani je, u okviru predizborne kampanje, rekla da su i pre izbora ona i poslanik Korab Sejdiu predložili uspostavljanje punog reciprociteta sa Beogradom

  • 5

Kandidat DSK za premijera privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je da ta stranka neće ukidati taksu od 100 odsto na robu iz Srbije i da će zahtevati da se Beograd vrati dijalogu.

Osmani je, u okviru predizborne kampanje, rekla da su i pre izbora ona i poslanik Korab Sejdiu predložili uspostavljanje punog reciprociteta sa Beogradom, što bi bilo prihvatljivo i za međunarodnu zajednicu, prenosi Kosovo onlajn.

Vjosa Osmani Vjosa Osmani - Foto: Wikipedia/Egnesa Vitia - Egnesa Vitia Photopgraphy

- Nedelju dana pre poreza tražili smo od Skupštine da nametne potpuni reciprocitet, meru u potpunosti u skladu sa međunarodnim sankcijama - rekla je ona.

Kako je dodala, taksa neće biti ukinuta, već će biti deo drugih mera koje će biti preduzete protiv Beograda.

- Zahtevaćemo od Srbije da se vrati dijalogu i da razgovaraju sa nama o ovim pitanjima. Razgovaraćemo i o trgovini, slobodnom kretanju, priznavanju dokumenata, jer Srbija ne priznaje naše carinske pečate, ni medicinske ni bezbednosne potvrde - rekla je Osmani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KM 1

    12. septembar 2019 | 11:13

    Što su to pretnje,ona samo otkriva šta će dalje raditi i kako će se boriti za svoju državu,primer našima da se i one bore svim sredstvima za svoju.

  • Урош

    12. septembar 2019 | 11:14

    Пушкарони били и остали!

  • Salamander

    12. septembar 2019 | 11:40

    Necete tako dugo to vam je boles kao i ustasama za dom spremni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA