≫ 

Maršal iz NATO pohvalio ponašanje Vojske Srbije u kriznim situacijama na KiM na sastanku sa Vučićem

Predsednik Vučić je rekao da je prisustvo snaga KFOR na Kosovu i Metohiji garant bezbednosti, te je na tim snagama i odgovornost za reagovanje u kriznim situacijama

  • 2
Aleksandar Vučić, Stjuart Pič

Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO, vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo izgrađenim međusobnim poverenjem i dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je istakao značaj usaglašavanja novog ciklusa Individualnog akcionog plana partnerstva i naglasio da, kroz zajedničke aktivnosti sa NATO, Vojska Srbije jača svoju interoperabilnost.

Aleksandar Vučić, Stjuart Pič

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsednik Vučić je rekao da je prisustvo snaga KFOR na Kosovu i Metohiji garant bezbednosti, te je na tim snagama i odgovornost za reagovanje u kriznim situacijama.

Stoga se još jednom založio za održavanje redovne komunikacije između Vojske Srbije i KFOR i naglasio potrebu brzog uspostavljanja kontakta u slučaju ugrožavanja bezbednosti na severu KiM.

Aleksandar Vučić, Stjuart Pič

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

On je ponovio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje trajnog i održivog kompromisa u dijalogu sa Prištinom, jer je politika za koju se zauzima - politika mira, saradnje i stabilnosti u regionu, kao osnova ekonomskog i svakog drugog napretka.

Predsedavajući Političkom komitetu NATO, vazduhoplovni maršal Pič je predsedniku Vučiću preneo pozdrave generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga i izrazio zadovoljstvo razvojem saradnje i brojem zajedničkih aktivnosti, istakavši značaj prošlogodišnje zajedničke vežbe o reagovanju u slučaju prirodnih katastrofa.

Aleksandar Vučić, Stjuart Pič

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

On je, takođe, podržao dijalog Beograda i Prištine, kao načina za nalaženje rešenja za pitanje KiM, naglasivši da KFOR nastavlja da obavlja svoju misiju na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Maršal Pič pohvalio je profesionalno ponašanje Vojske Srbije u kriznim situacijama na Kosovu i Metohiji, saglasivši se da je pravovremena komunikacija najbolji odgovor.

Aleksandar Vučić, Stjuart Pič

Maršal Pič - Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Dvojica sagovornika su sagledali situaciju u celom regionu Zapadnog Balkana i izrazili svoju zabrinutost zbog podizanja političkih tenzija, kao i nadu da će svi problemi biti rešavani mirnim putem, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA