≫ 

Nemački privrednici pozitivno ocenili reforme u Srbiji: Brnabić u Berlinu

Brnabić je novinarima u Berlinu posle tog sastanka prenela da su njeni sagovornici pozitivno ocenili reforme koje se sprovode u Srbiji

  • 2
Ana Brnabić Berlin Foto: VLADA SRBIJE

Reforme su pozitivan momenat, ali je zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji izvor nestabilnosti - tako nemački privrednici vide poslovni ambijent u Srbiji, kako su preneli premijerki Ani Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije predstavila je danas predsedniku Saveznog udruženja nemačkih preduzeća srednje veličine, Mariu Ohovenu, poreski i pravni okvir koji Srbiju danas pozicionira kao zemlju koja svoju ekonomiju transformiše ka inovacijama i znanju.

Brnabić je novinarima u Berlinu posle tog sastanka prenela da su njeni sagovornici pozitivno ocenili reforme koje se sprovode u Srbiji, i kada je reč o e-upravi, ali i borbi protiv korupcije, a da su kao izvor nestabilnosti naveli odnose sa Prištinom i zamrznuti konflikt.

- To je potvrda koliko je važno što je predsednik Aleksandar Vučić otvorio temu dugoročne normalizacije odnosa sa Prištinom - poručila je Brnabić.

Takođe, prema njenim rečima, predstavnici nemačkog udruženja su istakli i da se više mora uraditi na povezivanju i stabilnosti u regionu.

On je rekla i da se sve više malih i srednjih preduzeća iz Nemačke interesuje da investiraju u Srbiji. 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    17. septembar 2019 | 19:07

    A.Brnabić na fotki skupa sa A.Merkel; još jedan veliki uspijeh A.Vučića!

  • Imenjak

    17. septembar 2019 | 19:53

    I plate od 450 evra hahahaha baustela mama hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA