Uoči Generalne skupštine UN u Njujorku: Mogerini se sastaje sa liderima Zapadnog Balkana

Fedrika Mogerini će veče uoči početka Generalne skupštine UN u Njujorku imati radnu večeru sa liderima sa Zapadnog Balkana

  • 1

Odlazeća šefica EU diplomatije Federika Mogerini sastaće se 22. septembra u Njujorku sa liderima sa Zapadnog Balkana, saznaje Tanjug u Briselu.

Fedrika Mogerini će veče uoči početka Generalne skupštine UN u Njujorku imati radnu večeru sa liderima sa Zapadnog Balkana, navode u Evropskoj komisiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najvio da će se tokom Generalne skupštine UN sastati sa mnogobrojnim zvaničnicima iz EU i sveta, i da će se opet susresti sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, što je, kako je rekao, za njega zadovoljstvo. On je ocenio da će sastanci biti teški jer će Kosovo biti dominantna tema.

Pred početak Generalne skupštine UN iz Brisela najavljuju da EU nastavlja da bude lider u oblasti globalne saradnje i da će u saradnji sa partnerima nastaviti da podržava mir i demokratiju i promoviše međunarodno pravo i ljudska prava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    21. septembar 2019 | 05:10

    Pa zar ova nije sa prcolijem u penziji.Ruske vojne baze sa S500 i nuklearnim oruzjem pod hitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA