≫ 

"Svaka greška može da se ispravi": Zeman u oktobru predlaže da Češka povuče priznanje tzv. Kosova

- Rekao sam da želim da na tom savetovanju iznesem predlog da se povuče priznanje nezavisnosti Kosova - kazao je Zeman

  • 9
Aleksandar Vučić, Miloš Zeman

Foto: Tanjug

Povodom svoje inicijative da se proveri može li Češka da povuče priznanje nezavisnosti tzv. Kosova i uz ocenu da svaka greška može da se ispravi, predsednik Češke Miloš Zeman je rekao da će on, predlog da se priznanje tzv. Kosova povuče, izneti u oktobru, kao temu za raspravu na neformalnom savetovanju državnog vrha o spoljnoj politici.

Objasnio je da "jedinstvena spoljna politika nastaje tokom diskusije, što je savetovanje četiri najviša zvaničnika koje će biti uskoro".

- Rekao sam da želim da na tom savetovanju iznesem predlog da se povuče priznanje nezavisnosti Kosova. To je sve - kazao je Zeman u redovnom intervjuu za privatnu češku televiziju TV Barandov, prenosi Beta.

Prema njegovom mišljenju "treba ispraviti grešku što vlada premijera Mireka Topolaneka 2008. godine nije poštovala rezoluciju Poslaničkog doma Parlamenta Češke, izglasanu skoro jednoglasno i poziv iz nje da češka vlada Kosovo ne prizna".

Podsetio je da tada "Topolanekova vlada nije poštovala tu rezoluciju i priznala je Kosovo. Svaka greška može da se ispravi", rekao je Zeman.

Prema oceni češkog predsednika "druga greška, odnosno argument kojim želi da potkrepi svoju ideju na sastanku sa predsednicima oba doma parlamenta i premijerom, jeste to što, kako je sinoć kazao, teško da Češka treba da priznaje državu koju vode ratni zločinci".

(Telegraf.rs/Kosovo Online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    20. septembar 2019 | 16:40

    Bog ti pomogao dobri Čoveče

  • 👤

    20. septembar 2019 | 16:26

    Државник који је ствари назвао правим именом, криминалце је назвао криминалцима. Тиме је гурнуо прст у око не само својој влади, већ свим владама и државницима који су признали криминал за "исправно" дело. Све и да не успе да изгура своју замисао, урадио је много тиме што је у јавност Европе убацио и другу верзију, ону праву, дешавања у јужној српској покрајини Косову и Метохији. Хвала и на томе.

  • Aca

    20. septembar 2019 | 15:56

    Hvala vam srbi su uz bracu Cehe !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA