Za unapređenje odnosa rešiti otvorena bilateralna pitanja: Nova ambasadorka BiH u Srbiji kod Dačića

Oni su se saglasili da su bilateralni odnosi dve zemlje jako dobri i da ima prostora za njihovo unapređenje

  • 0
Ivica Dačić i ambasadorka BiH Aida Smajić Foto: mfa.gov.rs

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novoimenovanu ambasadorku Bosne i Hercegovine u Srbiji Aidu Smajić, a sagovornici su istakli da je u interesu obe zemlje nastavak političkog dijaloga, razvoj ekonomske saradnje i infrastrukturno povezivanje.

Oni su se saglasili da su bilateralni odnosi dve zemlje jako dobri i da ima prostora za njihovo unapređenje.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su Dačić i Smajić ocenili da je unapređenje odnosa moguće, pre svega, kroz rešavanje otvorenih bilateralnih pitanja između dve zemlje, oko čega treba zauzeti konstruktivan stav.

Dačić je novoimenovanoj ambasadorki BiH poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u našoj zemlji, a ambasadorka Smajić zahvalila je na dobrodošlici i izrazila nadu da će se tokom njenog mandata bilateralni odnosi, kao i do sada, temeljiti na podršci Srbije stabilnosti BiH i Dejtonskom sporazumu kao njenom temelju.

Susret je protekao u prijateljskoj atmosferi i uz saglasnost oko toga da se radi o zemljama koje dele istu kulturu i da zajedničku prošlost treba tretirati kao bogatstvo potencijala za dalju saradnju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA