Dodik najavio o čemu će lideri Srba iz Republike Srpske razgovarati sa Vučićem

Istog dana Srbiju bi trebalo da poseti i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

  • 19
Milorad Dodik Foto: Telegraf

Programska deklaracija bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), koja predviđa formiranje "Republike BiH" bez entiteta i kantona, samo je nastavak "Islamske deklaracije" osnivača te stranke Alije Izetbegovića, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

On je, gostujući u emisiji "Oko" RTS-a, istakao da je reč o opštemuslimanskoj deklaraciji, a na pitanje zašto to tvrdi, naveo je da nijedna bošnjačka partija nije kritikovala njenu antiustavnost i antidejtonski karakter.

- Ovo samo govori da bi srpski narod trebalo još više da se okupi - rekao je srpski član Predsedništva BiH i dodao da će da će na sutrašnjem sastanku u Beogradu informisati predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novonastaloj situaciji.

Srbija je, podsetio je, jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma, a programska deklaracija SDA krši kako Ustav BiH, tako i taj sporazum.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica već 25 godina ruši Dejtonski sporazum i visoki predstavnici su činili sve da ga uruše do mere donošenja zakona koji su protivustavni.

Dodik je rekao i da se to vidi na primeru Saveta ministara koji se ustavom definiše kao pomoćni organ Predsedništva BiH, dok mu je visoki predstavnik dao opis posla koji bi mogao da bude neka vrsta vlade.

On je rekao i da je na današnjoj sednici Predsedništva BiH dogovoreno da će 8. oktobra zajedno biti u Beogradu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Istog dana Srbiju bi trebalo da poseti i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    20. septembar 2019 | 21:47

    Opsfanak srba u RS i BIh je uz ovog coveka necwmo nikad uz izdajnike Mektica, Crnadka Stanivukovica, Sarovica ,Borenovica ,Ivanica,Trivcka,Dragicevic to smo pokazali na zadnjim izborima a sad tek tteba da bude jasni narodu kakvi su to izdajnici i ljudi koji samo za foteljom jure i da rade za Izetbegovjca cim ih jos uvek drzi na vlasti!!!

  • Nema imena

    20. septembar 2019 | 21:44

    Svaka cast Dodice svaka ti ko Njegoseva!

  • salko

    20. septembar 2019 | 21:14

    Obavezno da se organizuju i uz pomoc Srbije traze ujedinjenje.Koliko sutra da se to pokrene!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA