≫ 

Antonijević o mogućnosti odlaganja izbora: To se može desiti u slučaju vanrednog stanja

Na pitanje da li postoji mogućnost da se na Fakultetu političkih nauka održi još neki okrugli sto, Antonijević je odgovorio da "stolovi nisu izneti" i da će se, ukoliko bude bilo potrebe, učesnici ponovo okupiti u sličnom formatu

  • 1
Milan Antonijević, sastanak

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je danas, povodom predloga dela opozicije o odlaganju redovnih parlamentarnih izbora da se oni, po zakonu, mogu odložiti samo u slučaju vanrednog stanja.

- Jedno je pitanje potrebe, a drugo na koji način možete odložiti izbore. Ako gledate zakone, to se može desiti u slučaju vanrednog stanja, a videćemo da li postoji druga pravna mogućnost koju neko predlaže - rekao je Antonijević novinarima u Beogradu.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se na Fakultetu političkih nauka održi još neki okrugli sto, Antonijević je odgovorio da "stolovi nisu izneti" i da će se, ukoliko bude bilo potrebe, učesnici ponovo okupiti u sličnom formatu.

- Ostaje da verifikujemo ono što je potpisano, da vidimo koji su zaključci. Verujem da ima potrebe da u nekim vremenskim razmacima proveravamo šta se od onoga što je potpisano sprovodi - dodao je Antonijević.

On je kazao da Fondacija još nije dobila pismo šefa spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera o razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Međutim, istakao je da oni razgovaraju sa EU i da očekuje da će u tome učestvovati i civilno društvo i stranke koje nisu parlamentarne.

-Videćemo na koji način će se dijalozi odvijati. Danas očekujemo i usvajanje dokumenta u radnoj grupi koja sarađuje sa OEBS-om na primeni preporuka ODIHR-a, a očekuje se i usvajanje jednog od deset zaključaka vlade koji će sve ono o čemu smo govorili na FPN operacionalizovati i dati jasne naloge ministarstvima i drugim državnim organima - rekao je Antonijević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA