≫ 

Uvek prijateljski susret: Vučić se sastao sa Angelinom Ajnhorst u Njujorku

Predsednik se o ovom susretu oglasio na Instagram profilu @buducnostsrbijeav

  • 76
Vučić i Angelina Ajnhorst Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak je započeo posetu Njujorku gde učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN. Vučića takođe na marginama zasedanja Generalne skupštine ovog skupa očekuje niz bilaterarnih razgovora i susreta sa svetskim zvaničnicima.

On se ovom prilikom sastao i sa Angelinom Ajnhorst, direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi EU (EEAS).

Predsednik se o ovom susretu oglasio na Instagram profilu @buducnostsrbijeav, gde je napisao da je susret bio delimično zvaničan, ali uvek prijateljski.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Delimično zvaničan, ali uvek prijateljski susret sa Anđelinom Ajhorst, direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi EU (EEAS).Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Vučić će se danas u Nujorku sastati i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja je taj sastanak i inicirala, zatim sa generalnim sekretarom UN, predsednicima i premijerima više zemalja, diplomatama i uticajnim ljudima, koji su u Njujorku povodom jesenjeg zasedanja generalne skupštine svetske organizacije.

U fokusu njegovih razgovora biće Kosovo i Metohija, a ti razgovori će, kako je uoči puta ocenio Vučić, biti veoma teški.

Vučić će sutra imati sastanak i sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

Predsednik Srbije će, takođe, prisustvovati otvaranju 74. zasedanja Generalne skupštine UN, u čijem fokusu će biti, pre svega, borba protiv klimatskih promena.

Očekuju ga i razgovori sa premijerom Irske Leom Varadakarom, predsednikom Gvatemale Džimijem Moralesom, kao i sa vršiocem duznosti pomoćnika sekretara za evropske i evroazijske poslove u Stejt dipartmentu Filipom Rikerom.

Na prijemu koji priređuju predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, prvi potpredsednik Evropske komisije Frank Timermans i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, Vučić će imati priliku da razgovara o najaktuelnijim pitanjima Eu i Zapadnog Balkana.

Posle toga prisustvovaće i prijemu koji priređuje predsednik SAD Donald Tramp povodom 74. zasedanja Generalne skupštine UN

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    24. septembar 2019 | 09:03

    Divno je videti lepe odnose, pogotovo to kako je danas naš narod poštovan, a sve to zahvaljujući Vučiću. Da nije njega, naš narod ne bi imao dobru reputaciju.

  • МАЈА

    24. septembar 2019 | 09:06

    председник има пријатељске односе са већином земаља и максимално се бори за интересе Србије

  • Mirjana

    24. septembar 2019 | 10:16

    Kvalitetna saradnja predsednika sa Angelinom Ajnhorst!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA