≫ 

Budući šef Evropskog saveta, Kolinda, Komšić: Brojni susreti Dačića u sedištu Ujedinjenih nacija

Ministar spoljnih poslova imao je niz susreta sa visokim svetskim zvaničnicima

  • 0
Dačić u Njujorku Foto: Tanjug/MSP

Pred otvaranje generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, imao je niz kraćih susreta sa visokim svetskim zvaničnima.

Šef srpske diplomatije sreo se i imao kraće razgovore u sedištu Ujedinjenih nacija sa premijerom Belgije i budućim predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, ministrom inostranih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, predsedavajućim Predsedništvu BiH Željkom Komšićem, ministrom inostranih poslova Brazila Ernestom Araužom, ministrima inostranih poslova Tunisa i Bangladeša, generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom i drugima, saopštio je MSP.

Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Tadžikistana Ivica Dačić i Sirodžidin Aslov - Foto: MSP

SUSRET SA MINISTROM INOSTRANIH POSLOVA TADŽIKISTANA

Prvi potpredsenik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Tadžikistana Sirodžidinom Aslovom.

Ministri Dačić i Aslov istakli su važnost redovnih susreta i nastavka daljeg unapređenja bilateralne saradnje između dve prijateljske države. Sagovornici su ukazali na veliki potencijal koji postoji za razvoj bilateralnih ekonomskih odnosa, za šta je neophodno utvrditi zajedničke imenitelje od obostranog interesa.

Tokom razgovora potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i izraženo je posebno zadovoljstvo povodom predstojeće posete ministra inostranih poslova Tadžikistana Srbiji.

Istaknut je interes da se imenuju počasni konzuli u Srbiji i Tadžikistanu, koji bi radili na daljem zbližavanju dve zemlje.

Na sastanku su razmenjena mišljenja i o najvažnijim procesima na multilateralnom polju i dogovoreni naredni koraci u cilju uspešnog razvoja saradnje na principima poštovanja i međusobne podrške na međunarodom planu.

Ivica Dačić i ministar inostranih poslova  Venecuele Horhe Areas, Njujork Ivica Dačić sa ministrom spoljnih poslova Venecuele - Foto: MSP

SUSRET SA MINISTROM INOSTRANIH POSLOVA VENECUELE

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Ujedinjenim nacijama sa ministrom inostranih poslova Bolivarske Republike Venecuele Horheom Areasom.

U prijateljskom razgovoru ministri Dačić i Areasa su razmenili mišljenja o aktuelnim unutrašnjim i spoljnopolitičkim događanjima.

Šef diplomatije Venecuele je informisao o trenutnoj situaciju u Venecueli i nastojanju da se kroz dijalog iznađe rešenje za političku krizu u kojoj se njegova zemlja nalazi.

Ministar Dačić je naglasio da je podrška mirnom rešavanju unutrašnje situacije u Venecueli i u interesu Srbije.

Istakao je da se veoma dobri odnosi Srbije i Venecuele održavaju i na širem multilateralnom planu.

Sagovornici su izrazili spremnost da rade na daljem unapređenju odnosa dve zemlje, posebno u oblasti ekonomije.

Dvojica ministara su dogovorili i dalje redovne susrete, saopštilo je Mnistarstvo spoljnih poslova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA