Srbija će uvek biti iskren prijatelj i pouzdan partner Nemačkoj: Vučić čestitao Dan ujedinjenja

- Stalo nam je do stabilnosti na Zapadnom Balkanu, jer je ona uslov svakog napretka regiona, a pre svega ekonomskog razvoja Srbije - naveo je Vučić

  • 35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom Dana nemačkog ujedinjenja, čestitku predsedniku Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru i kancelarki Angeli Merkel, u kojoj je naveo da će Srbija uvek biti iskren i pouzdan partner i ocenio da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji.

- Primite iskrene čestitke povodom Dana nemačkog ujedinjenja, uz najbolje želje za napredak Vaše zemlje i dobrobit njenih građana - napisao je Vučić.

On je naveo da je uveren da će nemačka država, koja je hrabrim odlukama i mudrim rešenjima svojih lidera uvek znala da nadvlada velike izazove, nastaviti da niže uspehe na kojima se temelji i blagostanje Evropske unije, u kojoj i Srbija želi da dobije mesto.

Istakao je da će Srbija uvek biti iskren prijatelj i pouzdan partner Nemačkoj, kako kroz svoje napore da primeni evropske vrednosti, postane uređena i uspešna zemlja i zasluži članstvo u Evropskoj uniji, tako i kroz zalaganje da, politikom mira i saradnje, održi stabilnost u regionu, a koju značajno pomaže Berlinski proces.

- Stalo nam je do stabilnosti na Zapadnom Balkanu, jer je ona uslov svakog napretka regiona, a pre svega ekonomskog razvoja Srbije - naveo je Vučić.

On je istakao da razvoj srpske ekonomije velikim delom počiva na nemačkim investicijama i dobrom poslovanju nemačkih kompanija, koje u Srbiji zapošljavaju oko 60.000 radnika.

- Verujem da je snažan zamah naše ekonomske saradnje rezultat i većeg ugleda Srbije u Nemačkoj, kao i međusobnog poverenja, zbog kojeg su naši bilateralni odnosi na najvišem nivou u istoriji - naveo je Vučić.

On je podsetio da se veliki nemački pisac Gete još davno divio likovima u srpskoj epskoj književnosti, koji, kako je govorio, zaslužuju poštovanje "zbog vernosti sebi i neodstupanja od svoje vere u ideje i zaveštanja predaka".

- I današnja Srbija je verna idejama - idejama mira, stabilnosti, saradnje, ekonomskog prosperiteta i napretka na evropskom putu i uvek možete da se oslonite na našu pouzdanost u njihovom ostvarivanju. Uz srdačne podrave i iskrenu želju da Vas ugostimo u Srbiji, primite izraze dubokog uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    3. oktobar 2019 | 10:13

    Upravo je njihovo spajanje pomoglo raspadu Jugoslavije i otimanje Kosmeta zelim im sto pre da se opet razjedine.

  • Mirjana

    3. oktobar 2019 | 09:04

    Srbija nikad nije imala bolje odnose i saradnju sa Nemackom nego sto je to danas.

  • meda

    3. oktobar 2019 | 10:37

    Cestitamo Nemackoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA