Neka se taksisti obrate meni: Dačić o prozivanju ministara iz redova SPS-a

Dačić je poručio i kako mediji mogu slobodno da pišu o imovini funkcionera i istražuju, "ali svima redom"

  • 6
Ivica Dacic, taksisti protest Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna protiv koga protestuju beogradski taksisti kao ni zašto pominju ministre iz redova SPS Branka Ružića i Aleksandra Antića.

- Ne mogu da prosudim protiv koga oni protestuju. Možda ne smeju da pomenu neko drugo ime pa pominju Ružića i Antića - rekao je Dačić novinarima u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

On je naveo da ni Ružićevo ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu ni Antićevo ministarstvo energetike nemaju veze sa taksistima.

- Ne znam kakve veze oni imaju s tim. Na kraju krajeva, neka se meni obrate ako imaju nešto protiv SPS - izjavio je šef srpske diplomatije.

Dačić je poručio i kako mediji mogu slobodno da pišu o imovini funkcionera i istražuju, "ali svima redom".

Na pitanje novinara da li je koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) stabilna posle optužbi u medijima na račun kadrova SPS i kako komentariše navode koji dovode u vezu sa korupcijom ljude bliske njegovoj stranci, Dačić je rekao da je od svih javnih funkcionera zahtevao da "vode računa" o svojoj imovini i da sve prijavljuju Agenciji za borbu protiv korupcije.

- I ovaj tekst koji je izašao danas, u njemu ne piše da je prijavljeno sve. Nek' pišu slobodno, nek' istraže, ali svima redom. Što se mene tiče, odmah sve izveštaje o imovini mogu da dobiju - rekao je Dačić posle međunarodnog skupa u SANU o srpsko-ruskim odnosima, na kom je učestvovao.

(Telegraf.rs/Beta/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. M.

    3. oktobar 2019 | 13:40

    Dačic je jasan kao i uvek. Nikog nece da štiti ako je kriv ali ne treba da dozvoli da se vodi hajka na njegove partijske drugove. Ima se utisak da se nekoliko dana unazad poveli napadi na Zagradjanina,Ružica,Antica...Preko njih se napada SPS u tenutku kada njen rejting raste.

  • Aca

    3. oktobar 2019 | 17:11

    Dacic i SPS su srbende koje se bore za Kosvo a i uz Vucica i zato mnogima smetaju zele da ih uniste!!!Ali narod je uz njih dvojicu a izdajnike pustimo njih svakako niko ne ferma!!!

  • Tara

    3. oktobar 2019 | 14:00

    Jesu li svi taksisti zuti izabrali novu metodu oni se na fakultetu zakljucali ovi blokiraju saobracaj zakon upotrebitu i organizatore iza resetaka znaju li oni koliko ima na drugoj strani normalnog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA