≫ 

Evo šta se dešavalo u Čileu pre nego što je Priština povukla zahtev za članstvo u Interpol

Početak Skupštine Interpola inače je zakazan je za 16 sati, a na njemu se neće naći zahtev za apikaciju Prištine

  • 1
Generalna skupstina interpola Foto: MUP Srbije

Samo sat vremena pre nego što je i zvanično trebalo da počne Generalna skupština Interpola u Santijagu, delegacija Prištine odlučila je da povuče zahtev za članstvo. Do odluke da povuče zahtev, prištinska delegacija na čelu sa Ramušem Haradinajem došla je nakon prebrojavanja glasova delegata kada je debakl bio potpuno izvestan.

- Prebrojavali su glasove delegata koji bi bili na njihovoj strani i shvatili su da će doziveti debakl ukoliko dođe do izjašnjavanja članica Interpola - kažu za "Blic" diplomatski izvori.

Početak Skupštine Interpola inače je zakazan je za 16 sati, a na njemu se neće naći zahtev za apikaciju Prištine. Ovo je ukupno peti promašaj Prištine kada je reč o pokušajima da se priključe Interpolu, od kojih su jednom odustali i od podnošenja zahteva.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je aplikacija tzv. Kosova povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu.

Stefanović, koji se nalazi u Čileu na Generalnoj skupštini Interpola, na svom Tviter nalogu napisao je da je "zahvaljujući ogromnom radu delegacije Srbije aplikacija takozvanog Kosova povučena neposredno pred početak generalne skupštine Interpola".

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA