Medvedev sutra u Beogradu: Ovo je detaljan plan posete, a jedna tema naročito je važna za Srbiju

Očekuje se da ruski premijer u razgovorima sa Vučićem potvrdi podršku Srbiji u pogledu rešavanja problema KiM

  • 7

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće sutra premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, koji dolazi u jednodnevnu posetu Srbiji, povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Očekuje se da ruski premijer u razgovorima sa Vučićem potvrdi podršku Srbiji u pogledu rešavanja problema Kosova i Metohije, a na dnevnom redu će biti i nekoliko bilateralnih sporazuma.

Vučić će Medvedevu biti domaćin, najpre, na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, gde će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda "Sloboda 2019".

Kako je najavljeno, u prikazu će učestvovati oko 2. 400 vojnika i oficira, 100 vozila i sistema, te 25 aviona, uključući i sredstva koja je donirala Ruska Federacija. Popodne će u Palati Srbija srpski predsednik i ruski premijer razgovarati "tet-a-tet", a potom sledi ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, u prisustvu predsednika Vučića i premijera Ruske Federacije.

Vučić i Medvedev će se zatim obratiti javnosti.

Od 20 sati Medvedev i njegov domaćin Vučić prisustvovaće u Sava centru svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baki

    18. oktobar 2019 | 14:04

    Zivela majka Rusija dajte nam s400 i atomsko naoruzanje pa da niko vise povisenim tonom prica s nama

  • Eto ga

    18. oktobar 2019 | 13:59

    Sad ce Zapd pritisak na Srbiju. Morate ovo, pa ono, pa Siptari, eeeeee, mnogo ste zli i bezocni nesreće jedne, mnogo naroda u svijetu trpi velike muke od vas "demokrata".

  • Boža zemunac

    18. oktobar 2019 | 19:27

    Dobro došao i Bog te čuvao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA