≫ 

Brdo se odvalilo i skliznulo na put, stanari zgrada kod Prokuplja poplavljeni drugi put u mesecu

Voda ulazi u podrume, stanove, a došlo je i do zagušenja kanalizacionih otvora

  • 10

Kao posledica nedavnog nevremena, i nove kiše koja je pola sata padala u Prokuplju, deo brda na izlazu iz grada završio je na magistralnom putu Niš-Priština, prema Maloj Plani.

Najgore su, kako navodi portal Prokuplje na dlanu, prošli stanari u zgradi koja se nalazi na početku ulice Bate Stefanovića.

Deo brda skliznuo na put u Prokuplju, ulica Bate Stefanovića Voda ušla u zgrade u ulici Bate Stefanovića, Foto: Prokuplje na dlanu

Ona je nedavno asfaltirana, ali je zbog tih radova podignut nivo ulice za oko 20 centimetara, pa je dotadašnji kanal za atmosferske padavine bukvalno potpuno zatvoren.

Navodi se da sada sve padavine niz ovu strmu ulicu direktno ulaze u zgradu i stanovi u prizemlju već drugi put za mesec dana su pod vodom.

Stanovnici zahtevaju da se po hitnom postupku reši problem, ili će, kako najavljuju, da tuže lokalnu samoupravu za štetu koja im je naneta i koja, boje se, neće biti jedina.

Deo brda skliznuo na put u Prokuplju, Jefimijina ulica Jefimijina ulica u Prokuplju, Foto: Prokuplje na dlanu

Pozivajući se na svoja saznanja, portal navodi da voda od asfaltiranja ulazi i u podrume zgrada u ulici Vojvode Mišića.

I u ulici "9. oktobra", sa novim kišama ponovo je došlo do zagušenja kanalizacionih otvora i voda se izlila na kompletnu ulicu.

Jedan čitalac je javio da voda potkopava asfalt kod Doma JNA i da je stanje takvo da je neophodna urgentna sanacija.

VIDEO: Haos u Borči i dalje traje! U poplavljenim dvorištima sve pliva

(Telegraf.rs/Prokupljenadlanu)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    26. jun 2019 | 08:07

    Sta se u srbiji gradi po propisu i po planu ? Nista samo se radi jeftino a naplacuje papreno i drzi bure vodu dok majstori odu.

  • T

    26. jun 2019 | 09:14

    Ima malo i do đubreta koje zapuši odvode, nije sve do asfalta. Prokuplje je jedan od gradova sa najviše đubreta po ulicama. Ako ne verujete dođite i snimite naše ulice, a da se pri tom ne oslanjate na svoje dopisnike iz ovog grada. Problem đubreta u gradu nije bio u planu rešavanja ni jedne vlasti. Vlada opšta nekultura.

  • plavi safir

    26. jun 2019 | 08:36

    Ja se sve češće pitam, da li mi pored toliko fakultetski obrazovanih, imamo neke stručne ljude?? Ima li bar jedan da je stručan u tome što je završio? Kako izdići ulicu? Zar nisu bar mogli da pretpostave šta će biti?? Žao mi svih ljudi koji imaju poplave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA