Studenti ETF-a pobednici na svetskom takmičenju u SAD: Njihov električni bicikl ide brzinom 48 km/h

- Dovoljno je da sednete na bicikl, možete, ali ne morate da okrećete pedale. Zadaju mu se komande, kao na motoru - rekla je pobednička ekipa iz Srbije

  • 3
Studenti ETF, električni bicikl Foto: H-Bridges

Studenti Elektrotehničkog fakulteta pobedili su na svetskom prestižnom univerzitetskom takmičenju International Future Energy Challenge (IFEC), održanom u Medisonu.

Na ovom takmičenju, koje je organizovao svetski Institut inženjera elektrotehnike (IEEE), odmerili su snage sa studentima Indije, Kine, Nemačke, Holandije i Amerike.

Studenti su po dobijenom zadataku da izrade određeni uređaj energetske elektronike, visokih standarda, napravili električni bicikl, koji radi na pogon baterija.

Na ovom projektu su radili godinu i po dana, a poenta je bila pronaći sistem obnovljivog izvora energije. Njihov bicikl karakteriše visoka efikasnost.

- Dovoljno je da sednete na bicikl, možete, ali ne morate da okrećete pedale. Zadaju mu se komande, kao na motoru. I može da ide 48 km/h - rekla je pobednička ekipa iz Srbije.

Električni bicikl ima i stalak za mobilni telefon, koji je putem android aplikacije u komunikaciji sa vozilom i njom se prikazuje unutrašnja temperatura bicikla.

Još jedna od fenomenalnih stvari je otključavanje bicikla na otisak prsta.

- Verovali smo jer znamo koliki smo trud uložili u ovaj projekat, po ceo dan smo provodili u laboratorijama i naš rad se isplatio - kažu studenti ETF-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jare

    1. avgust 2019 | 16:45

    I posle svega, neki od zapadnih lopova će ih tipovati i za sitne pare dobiti vrhunske stručnjake, dok ćemo se mi i dalje gušiti u političko-stranačkom blatu.

  • Тодорић

    2. avgust 2019 | 09:57

    Ето,Вучићу,отварај фабрику за ову децу,то је боље улагање него у Нотр Дам...Нека производе,продају,нека зарађују,ко зна шта ће још смислити добро и употребљиво.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA