≫ 

"Prodajem novu, neupotrebljavanu grobnicu za dvoje na groblju": Neverovatan oglas iz Leskovca (FOTO)

U leskovačkom javnom preduzeću "Komunalac" čine sve da iskorene prodaju na crno

  • 2
Grobnica Foto: jugmedia.rs

Zakup grobnice sa dva grobna mesta na 30 godina u Leskovcu na Svetoilijskom groblju košta 450 evra, više nego cena kvadrata novog stana u centru ovog grada, a na crno se cene parcela kreću po duplo višim cenama jer se prodaju uglavnom one koje se nalaze u starom delu groblja i bliže "glavnom putu".

Često, i na oglasnim tablama, ali i na društvenim mrežama, možete uočiti oglase pojedinca koji prodaju svoje grobne parcele "po dogovoru", a kada pozovete broj iz oglasa odmah vam se zavrti u glavi jer se cene kreću i do nekoliko hiljada evra, piše "Jugmedija".

U leskovakom javnom preduzeću "Komunalac" pokušavaju da iskorene prodaju na crno tako što su pre dve godine zabranili da se grobne parcele prenose licima koja nisu u srodstvu sa vlasnikom parcele.

- Mi prodaju "na crno" ne možemo nikako da iskorenimo jer vlaasništvo prebacujemo na osnovu rešenja koje izdaje notar, odnosno javni beležnik, ali ova klauzula stoji u ugovoru, tako da i sami prodavci parcela ili kupci kada vide da ne može drugačije, slabije se odlučuju na takav korak - ističe direktor "Komunalca" Vladimir Sinadinović.

On tvrdi da grobnih parcela u Leskovcu ima dovoljno slobodnih parcela za naredne dve godine.

- Ne otvara se problem ni u perspektivi da može doći do nedostatka mesta, kao što je to bilo 2005. godine, kada su ostale samo dve slobodne grobne parcele. Cena grobne parcele sa okvirom je kod nas 54.000 dinara - zaključuje Sinadinović, dodajući da je leskovačko groblje, što se toga tiče, jedno od najjeftinijih u Srbiji.

CENE GROBNOG MESTA U NIŠU

Cena redovnog sahranjivanja na niškom Novom groblju za dvogrobno mesto iznosi 56.000 dinara, dok za jedno mesto iznosi 40.000 dinara i tu je uračunato 10 godina zakupa.

Skuplji deo sahrane podrazumeva i grobno mesto, spomenik ili čitavu grobnicu, koja se nalazi u komercijalnom delu.

- U zavisnosti od materijala imamo ponudu za dvogrob od 300.000 do 500.000 dinara, zatim ponudu od 160.000 do 200.000 dinara, a imamo i najskuplju varijantu od 600.000 do 800.000 dinara, za četiri, šest ili osam mesta - kažu u niškom preduzeću.

(Telegraf.rs/Jugmedija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorn

    4. avgust 2019 | 22:04

    Kako su dosla strasna vremena.ni u grob covek nemoze otici bez velikog novca.strašno.

  • q

    5. avgust 2019 | 12:43

    Luđe vijeti nisam pročitala. ( no koment)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA